200m2

Soru
Hayırlı günler,sayın ahmet bey 200m2 ye kadar tek meskeni olan ve başka bir geliri olmayan emekli emlak vergisi vermiyor.Biz Aydın ili didim ilçesinde site içinden kredi kullanarak müstakil bahçeli bir ev almayı düşünüyoruz.Bahçe payıylan birlikte 200m2 yi geçerse gene emlak vergisi verirmiyiz?Yanıtınız için teşekkürler,hayırlı çalışmalar dilerim.



Yanıt : merhaba, sıfır oranlı emlak vergisi indirimi  Türkiye sınırları içinde brüt 200 m²'yi geçmeyen tek meskeni olması (intifa hakkına sahip olunması hali dahil) halinde, ve diğer şartları taşımaları halinde uygulanmaktadır. Kullandığınız meskenin bürt alanı önemli, bahçe payı hesaba ilave edilmemektedir.

T.C.

GELİR İDARESİ BAŞKANLIĞI

İZMİR VERGİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI

MÜKELLEF HİZMETLERİ KDV VE DİĞER VERGİLER GRUP MÜDÜRLÜĞÜ 

Başlıkİndirimli bina vergisi oranının (sıfır) uygulanmasında binanın brüt mü yoksa net alanının mı esas alınacağı hk.
Tarih12/04/2011
SayıB.07.1.GİB.4.35.17.02-032-86

- emlak vergisine esas olacak bina değerinin tespitinde binanın dıştan dışa (brüt) yüzölçümünün esas alınacağı binanın (apartmanlarda ise dairenin) dıştan dışa yüzölçümü ise dış duvarlar arasındaki mesafeler itibariyle m2 cinsinden bulunacak alan olduğu ve bu şekilde hesaplanan brüt alanın, hol, merdiven boşluğu, kapıcı ve kalorifer dairesi, sığınak gibi ortak kullanım yerlerinden gelen paylar ile kömürlük ve çamaşırlık gibi müştemilatın yüzölçümünü de içereceği belirtilmiştir.

Ahmet Korkmaz tarafından yanıtlandı.
19 Şubat 2012 | 13:55 Sarper Yalçınkaya 784 Kişi okudu

Yorumlar

    Henüz yorum yok.
    Üye işlemlerinden üye olup / giriş yaparak sizde yorum yapabilirsiniz. Üye işlemleri için tıklayın