Alınan ve kendi oturduğu evin ipotek gösterilerek tamamı kredi ile alınan evin tapu harcı nasıl olur?Yardımcı olur musunuz ?

Soru
Merhaba; şubat 2016 da toplamda 220.000tl kredi kullandık.Kenarda hiç birikimimiz olmadığı için ozamanki dönemde kanunen %75 olan kredi oranın üzerine kalan %25'i babam kendi evinide ipotek göstererek ekspertizin belirttiği tutarın tamamını kredi olarak çekebildik..Krediyi babam çekti.Yani hem almış olduğumuz hem de kendi oturduğu evi ipotek göstererek paranın tamamını kredi olarak çektik.Sorun şu; Evi 200.000 tl'ye aldık.Tapuda da 200.000 tl olarak gösterdik.Yalnız krediyi 220.000 tl çektiğimiz için aradaki 20.000 tl yanlış beyan gözükür, vergi dairesinden ceza yiyebilirsiniz diye söylentiler var çevremizden.Halbuki yanlış beyan söz konusu değil.Vergi dairesi incelemesine takılırsak bunun izahını yapabilirmiyiz? Geriye kalan parayı da evin tadilatına ve çift ipotek olduğu için banka kesintilerine gitti zaten.Bu konuda bir sıkıntı yaşar mıyız ?



Yanıt : merhaba, tapuda işlem yapılırken gerçek alım bedeli üzerinden işlem yapılması gerekir. Konut bedeli için kullanılan kredi ile ödenen tapu bedeli harcı uyumsuzluk bulunması halinde idare tarafından tarafınıza cezai işlemle muhatap kalmanız mümkündür.
Ahmet Korkmaz tarafından yanıtlandı.
16 Aralık 2016 | 02:06 Tolga Şen 562 Kişi okudu

Yorumlar

    Henüz yorum yok.
    Üye işlemlerinden üye olup / giriş yaparak sizde yorum yapabilirsiniz. Üye işlemleri için tıklayın