Bağımsız bölümün tapuya tescili sırasında belirtilen rayiç değerinin niteliği ve doğurabileceği sonuçlar hakkında bilgi verebilir misiniz?

Soru
Selamlar Tebernüş Bey, 2011 yılının Kasım ayında maketten konut satışı yapan bir firmadan 227.000 TL bedelle ( teslim masrafları hariç toplam tutar ) bir gayrimenkul satın aldım. 2015 yılının Mayıs ayında ödememi tamamladım ve kat mülkiyetli tapumu teslim aldım. 2014 yılının Temmuz ayında , bağımsız bölümüm firma tarafından tapuya tescil edilmiş( kat irtifakı kurulmuş) ve bu tarihteki güncel piyasa rayiç bedeli olarak yine, alış fiyatım olan 227.000 TL belirtilmiş kat irtifakı kütüğüne. Bildiğim kadarı ile tapuya tescil yapılırken objektif kriterlere göre , o anki piyasa rayiç değerinin belirtilmesi gerekiyor. Durum böyleyken aldığım tarih üzerinden 32 ay geçtikten sonra, dairemin aynı bedelle tapuya tescil edilmiş olmasını nasıl değerlendirirsiniz? Değerli görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim. Not: Dairemi % 0,44 faiz oranıyla 36 ay vade ile toplam 227.000 TL?ye almıştım. Saygılar



Yanıt : Merhaba. Arsa ve konut alım satımında tapudaki bedel belediye rayiç değeri üzerinden değil gerçek değer üzerinden belirtiliyor. Yani sizin durumunuzda bir sorun görünmüyor.
Özge Özdemir tarafından yanıtlandı.
21 Haziran 2016 | 11:50 Aşkın Banabak 588 Kişi okudu

Yorumlar

    Henüz yorum yok.
    Üye işlemlerinden üye olup / giriş yaparak sizde yorum yapabilirsiniz. Üye işlemleri için tıklayın