Üyelik Oluştur

Şifremi Unuttum

Şifreni mi unuttun? Lütfen kullanıcı adınızı ve e-posta adresinizi girin. E-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturmak için bir bağlantı alacaksınız.

Tebernüş Kireçci | Emlak ile ilgili sorularınızı cevaplıyor!

Gayrimenkul ile igili tüm soruları buradan yanıtlıyor...

Soru Sormak İçin Tıklayınız..

  • Adınız Soyadınız
  • Yazar (Lütfen Soru Sormak İstediğiniz Yazarı Seçiniz)
  • E-Posta Adresiniz
  • Soru Başlığı
  • Sorunuz
  • Telefon Numaranız
  • img
Bir milyonerin hikayesi...

Bir milyonerin hikayesi...

Geçtiğimiz haftasonu mail atan bir okurum beni eleştiriyordu... "Hep aynı konulardan bahsediyorsunuz" diye...

Biraz düşününce okuruma hak verdim... Ama benim de haklı olduğum noktalar var... Her hafta yazımı yazmadan önce o hafta gelen maillere bakarım. Emlakta halkın gündemi neyse, ona göre yazarım... "İllaki şunu yazayım" şeklinde bir saplantım yok... Tarihte yüksek lisans yapmış birisi olarak İttihat Terakki'nin "Halka rağmen, halk için" prensibini çok garip bulurum...

Gelelim konumuza... Bu hafta sizinle bir okurumun başarısını paylaşacağım... 63 metrekare gecekondudan 1 milyon dolarlık 3 ev sahibi olmayı başaran birisinin... Okurumun adı Yavuz Aksu... Ağustos ayında mail atmıştı.

Gönderdiği ilk mail şu şekildeydi:

Kasımpaşada oturuyordum. Piyalepaşa Bulvarı üzerinde 63 metrekare yerim vardı. Burayı  600 bin YTL'ye büyük bir inşaat şirketine rekor fiyattan sattım. Üsküdar Bulgurludan,  Bulgurlu ana caddeyi dikey kesen caddede değerleri aşağıda yazdığım daireleri aldım. Bölge seçimi konusunda ki fikrinizi almak isterim. Açıkçası bu yatırımım yerinde ve kazançlı olmuş mu? Sizin gözünüzle bu yatırımımın geleceği nedir?

1. daire:  250 bin YTL`ydi.  200. bin YTL'den aldım.  130 metrekare (Uydu, kamera sistemi, klima, kombi ve şömine bulunuyor. Yerler ağaç parke... Kartonpiyer, Hilton banyosu var. Binanın dış cephesi altı strafor ve dış görüntüsü ahşap görünümlü kaplamalı. Malzeme ve işçilik 1. sınıf

2. daire: Yine 250 bin YTL'ydi.  200 bin YTL'den aldım  (aynı binadan iki adet daire aldım) 3 katlı bir bina. Altında dükkan var. 2 katını ben almış oldum. En üst kat dubleks olduğu için alamadım. Onu da alsam bina, dükkan hariç bana ait olacaktı.

3. daire:  240 bin YTL'ydi.   215 bin YTL'den aldım Daire 140 m metrekare. (İlk iki daireden farkı şömine yok, klima yok. Dış cephe aynı kaplamadan. 4 katlı bir bina. Her katta 2 daire var. Otoparklı kamera sistemi bulunuyor. (Gelen kişiyi görebileceğin)

Aldığım daireler binalar sıfır... Yeni

Açıkçası çok gezdim. Belki de İstanbul'un her yerini gezdim. Ama en son burada karar kıldım. Fiyatlar cazip geldi. Binalar da kaliteli.

Benim Bulgurlu'dan aldığım dairelerin fiyatları

Fatih'te         500.000.- YTL.

Kağıthanede  350.000.- YTL.

Kocamustafapaşa'da 450.000.-YTL.

Feriköyde      500.000.-  YTL.

Acıbademde   700.000.- YTL.

Üsküdar         400.000.- YTL.

Avcılarda        300.000.- YTL.

Bahçelievlerde 600.000.- YTL.

Şirinevlerde      250.000.- YTL.

Mahmutbey Yolu 230.000.- YTL.

Alırken kazandım. Yerin havası temiz çamlıca sırtlarında Libadiye Göztepeye ve Ümraniye'ye yakın Altunizadeye 3 kilometre

Yorumlarınızı bekler İyi çalışmalar dilerim.

Bunun üzerine yanıt olarak aşağıdaki maili yazdım.

Merhaba,

Siz bu işi benden daha iyi biliyorsunuz:)) Süper bir yatırım yapmışsınız. Umarım her şey yolunda gider. Ama keşke biraz da arsa alsaydınız. Çok daha iyi olurdu.

Başarılarınızın devamını dilerim. Bir sorum olacak: Arsayı ne zaman? Ne kadara almıştınız?

Okurumdan yanıt geldi. Yanıt şu şekildeydi:

Babamdan kalma demiştim... Babam 1968 yılında 22 bin liraya almış ve bu senin başında satana kadar arsa üzerindeki ev kullanılıyordu. Evin değeri yoktu. Ama arsa 10 numara bir arsa idi. Firma bana 180-200 bin YTL para teklif etti. Ama ben onlara buranın gerçek değerinin o olmadığını, aldığım fiyatın olduğunu zor da olsa anlatmayı başardım. 3 dairem oldu. O parayla diğer semtlerde Bulgurludan aldığım daireler kalitesinde ve büyüklükte 1 veya 1,5 bilemedin 2 daire ancak alınıyordu.

Arsa da çok baktım fakat arsalar uçmuştu. Arsa alayım kalan parayla da 3-4 katlı bir bina yapayım dedim. Ancak şehir dışlarında varoşlarda arsalar o fiyatlara buldum. Neyseki Bulgurlu imdadıma yetişti. Bölge gerçekten çok güzel Çamlıca Ümraniye Göztepe Üsküdar Altunizade ayaklarının altında 5 dakika mesafede. Bu bölgenin fiyatlar konusunda geri kalmasına anlam veremedim. Mesela dediğim gibi Kağıthaneye göre  kat kat güzel bir yer ama fiyatlar oradan daha ucuz.  En güzel yanı havası temiz yüksekte kalıyor. Kasımpaşa havası basık bir yerdi. Nefes aldığımızı hissedemiyorduk. Sonuç bu oldu.

Sizden başka bir konuda bana yardımcı olmanızı rica ederim. Tabi ilgi alanınıza giriyor mu bilmiyorum. Tekirdağ Barbaros'ta dedemden kalma 12 bin 500 metrekare ve 22 bin metrekare iki adet arsamız var. Belki duymuşsunuzdur; buraya dünyanın 2. büyük konteynır limanı yapılacak. Haydarpaşa ve Anbarlı'nın yükünü hafifletmek amacıyla bu bölgede böyle bir yatırım erçekleşecek.

Arsalarımdan birisi (12 bin 500 metrekare olan) Barbaros Liman sahasına 1500 metre mesafede ve Barbaros Tekirdağ yolu ana yol üzerinde (asfalta sıfır)   diğeri de (22 bin metrekare olan)  2500-3000 m. Mesafede. Anayoldan biraz daha içeride yer alıyor. Bu arsalarımı da Konteynır depolama alanı veya başka türlü değerlendirme niyetlerim var.

Liman 2009 veya 2010 yılında bitecek. Demir yolu bağlantısı da yapılıyor. Muazzam bir yatırım olacak. Sizce ne yapmalıyım buraları satarak mı yoksa kiraya vererekmi? Veya kendim iş yaparak mı değerlendirmeliyim. Bu konuda sizden bilgi almam mümkünse samimi görüşlerinizi beklerim. Tekliflere de açığım.

İyi çalışmalar.

Bu maile yanıtım şu oldu:

Evet o projeden haberim var. Ama satmak için acele etmeyin. Değerini bulduğu zaman kapınızı mutlaka çalarlar.

İşte böyle... Gayrimenkulde yeterki şansınız yaver gitsin... 63 metrekare gecekondudan 1 milyon dolarlık 3 konut sahibi olabilirsiniz...


Email: [email protected]



Arsa yatırımının 10 püf noktası!

Yorumlar

    Henüz yorum yok.
    Üye işlemlerinden üye olup / giriş yaparak sizde yorum yapabilirsiniz. Üye işlemleri için tıklayın
Tebernus Kirecci'e soru sorma kriterleri X