Hacizli Daireler Ve Kentsel Dönüşüm

Soru
İyi çalışmalar. Parselimizdeki bina 6306 sayılı kanuna istinaden riskli yapı kapsamındadır. Çürük raporunun kesinleşmesinin akabinde 2 tane kat maliki daireleri üzerinde haciz / ipotek olduğunu deklare etti. Bu durumu bir kalkan gibi kullanarak 3'te 2'nin imza attığı sözleşmeye imza atmıyorlar. İmza vermeyen kat maliklerinin daireleri üzerinde haciz / ipotek var ise bu 3'te 2'nin açık artırma yolu ile daire satışı yapmasına engel midir? Cevabınızı acilen rica ediyorum çünkü elektrik koframız söküldü. Bina yaşanamayacak halde. Bu şahısların keyfini beklemek zorunda mıyız?



Yanıt : Merhaba. 3'te 2 çoğunluğu sağlamanız halinde söz konusu yapı hacizli veya ipotekli de olsa kentsel dönüşüm sürecine girilebilir. İpotek veya haciz kentsel dönüşüm kapsamında yeni yapılan yapıda da tekrar devam eder.
Özge Özdemir tarafından yanıtlandı.
25 Ekim 2016 | 18:30 onur okur 3265 Kişi okudu

Yorumlar

  1. 2021-03-12 17:40:13

    bu durum kentsel dönüşüm için engel değildir. Kat maliki işlemleri yürütebilir ancak 500 bin TL yapan bir daire 3-4 milyon borç var ise bu malik dönüşüm için para ödemek istemez. Anlaşılan müteahhit ile sorun başlar. Bu durumda hızlı çözüm icra dosya sahiplerine ulaşıp dosya temlik alınabilir veya icra dosyası sahibinden satış işlemi istemnebilir. İcra satışında yeni sahibi belli olacağından sorun kalkar.

  2. Üye işlemlerinden üye olup / giriş yaparak sizde yorum yapabilirsiniz. Üye işlemleri için tıklayın