İskandan Sonra Ortak Mahal Bahçe Kat Daire kullanımına açılması ve daire adına gelecek olan cezai işlemlerden kimin sorumlu olacağı problemi

Soru
Tebernüş bey; Bina 1.bodrum kat (Bahçe kat) dairemde ana ortak mahal olan boşluğa dairem içerisinden koridor geçtiğini şikayet üzerine öğrendim. İskan alındıktan sonra koridor iptal edilerek yüklenici firma tarafından daireye dahil edilmiştir. Geçen hafta bu olay üzerine bina yönetimi toplanarak toplam 10 daire var kendim dahil 9 dairenin ortak kararı ve yazılı izni ile kullanım hakkı bu şekilde tarafıma satıldığından dolayı bana ait olduğunu ilettiler. Bu konu üzerine Yapı işleri Müdürlüğüne şikayet edildi. İskandan sonra yapılan bu tadilat sonuçta şahsım tarafından yapılmadığı için ceza ve cezai işlemler muhatabı kimdir. Ben bu şikayet üzerine kim tarafından karşılanacak ise tadilat masrafları iskana göre dairem tekrar revize edilsin diye belirttim. İskandan sonra yapılan tadilat zaten tarafımdan yapımamıştır. Şuan da benim nasıl bir yol izleyeceğim hakkında bilgi verirmisiniz.



Yanıt : Merhaba. Söz konusu ceza ve cezai işlemlerin muhatabı yüklenici firma oluyor. Yapı İşleri Müdürlüğü'nün daire sahibi olarak adınıza ceza çıkarması halinde, yasal yollara müracaat ederek firma tarafından ödenmesini talep edebilirsiniz. Hak kaybı yaşamamanız adına bir avukatın yardımını da almanız faydalı olacaktır.
Satfiye Kireçci tarafından yanıtlandı.
19 Temmuz 2017 | 19:00 Hasan GÖKSEL 1410 Kişi okudu

Yorumlar

    Henüz yorum yok.
    Üye işlemlerinden üye olup / giriş yaparak sizde yorum yapabilirsiniz. Üye işlemleri için tıklayın