(istanbul da tarla hissesinin bir kısmı başka kişiye devredilebilir mi ) !! Az önce sordum ama tapu devredemiyoruz diyor!

Soru
teşekkür ederim ilginiz için.Fakat tapu devredemiyoruz şeklinde diyor. Burası TARLA bu arada.Ayrıca tapunun üzerindeli kişi yani 1000 metrekare hissenin üzerinde olduğu kişi razı.400 metrekareni veririrm diyor.Tapuya gittiğimizde bölünmüyor şeklinde bir yanıt aldık. Tapu diyor ki eğer bu 16... parselde hisseniz varsa o hisseye devir yapabilir 400 metrekareyi. Fakat bu parselde hiç hisseniz yok yapılamaz diyor. Bazı kişilerde yapılır diyor. ANLAMIYORLAR MI DURUMU acaba YAPILIR DİYENLER



Yanıt : Tekrar merhaba. Sizin o parselde payınız yok ise bölünemez büyüklüklerin altında olan tarım arazilerinde oluşmuş hisseler bireysel olarak üçüncü şahıslara satılamıyor. Ancak, bölünemez büyüklüğün altında ve hisseli olan tarım arazilerinde, paydaşların veya iştirakçilerin tamamının birlikte katılımı ile üçüncü bir kişiye satışı yapılabilir, devir edilebilir veya rehin edilebilir. Bölünemez büyüklükle ilgili bilgilere Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut sitesi www.emlakkulisi.com 'daki Buraya tıklayınız adresindeki haberden ulaşabilirsiniz. Tapu bu konuda size en doğru bilgiyi verir.
Özge Özdemir tarafından yanıtlandı.
07 Mart 2017 | 13:36 ahmet meymun 888 Kişi okudu

Yorumlar

    Henüz yorum yok.
    Üye işlemlerinden üye olup / giriş yaparak sizde yorum yapabilirsiniz. Üye işlemleri için tıklayın