KONUTUMUZ VAR KAYINPEDERİMDEN KİRA ALMIYORUM NASIL BEYANNATTA BULUNMAM LAZIM VERGİ VERİRMİYİM

Soru
Ahmet bey kolaygelsin, 2004 Yılı Temmuz ayında eşim adına bir daire aldık. Konutta hiç oturmadık 1 yıl boş kaldı, 2004 yılında kayınpederim ve kayınvalidem bizim daireye taşındılar, o gün bu gün 8 yıldır oturmaktadırlar. Biz bugüne kadar kira almadık, bu durumdan dolayı vergi dairesine gidip ne işlem yapmamız lazım. kira almadığımızı beyan etmemiz gerekiyor mu? ilerde sıkıntı yaşamamak için ne yapmalıyız. teşekkür ederim.



Yanıt : merhaba hayırlısı olsun,Eşinizin adına aldığınız dairede eşinizin anne babası oturmasından dolayı emsal kira bedeli uygulanmayacağı GVK madde 73-2'de  belirtilmiştir. Eğer maliyeden size bir yazı gelirse eşiniz anne babasının oturduğunu ve kira almadığını belirten bir dilekçe vergi dairesine vermesi yeterli olucaktır.

Emsal Kira Bedeli Esası

Kanun AdGELİR VERGİSİ KANUNU
Madde No

73

Aşağıda yazılı hallerde emsal kira bedeli esası uygulanmaz

2. (3239 sayılı Kanunun 56'ncı maddesiyle değişen bent) Binaların mal sahiplerinin usul, füru veya kardeşlerinin ikametine tahsis edilmesi (Usul, füru ve kardeşlerden herbirinin ikametine birden fazla konut tahsis edilmiş ise bu konutların yalnız birisi hakkında emsal kira bedeli hesaplanmaz. Kardeşler evli ise eşlerden sadece biri için emsal kira bedeli hesaplanmaz.);

Ahmet Korkmaz tarafından yanıtlandı.
20 Şubat 2012 | 12:47 LEVENT DUMLUPINAR 473 Kişi okudu

Yorumlar

    Henüz yorum yok.
    Üye işlemlerinden üye olup / giriş yaparak sizde yorum yapabilirsiniz. Üye işlemleri için tıklayın