ortak garaj olarak kullanılan bölüme ben kendime yaptım mantığıyla ve tabuda satışı ve yeri belirtimemiş araç park yeri hakkında.

Soru
merhabalar.ben eskişehir'de 11 dairelik bir apartmanda yöneticilik yapıyorum.bina 2 yıllıktır.her şahıs mülk sahibidir.zira apartman 5'nci katında 3 adet dublex bulunmakta ve bunların bir tanesi büyüktür.Büyük olan dublex daireyi müteahhit tarafından satabilmek için yazılı ve resmi hukuki bir bir belge olmaksızın ayırmış olduğu garajı alan şahısa size ait sadece siz kullanacaksınız vaadiyle satmıştır.ben de bunun KMK ilgili mevzuatlarını incelemem sonucunda böyle bir şey olamayacağı kanaatine vardım.burada sizin bilgi birikimine ihtiyacım doğmaktadır. .olayın kısaca özeti bu 10 sakin ve yönetici olarak yapmam gereken hukuki veya yönetim kurulu olarak ne yapmalıyız.yardımcı olursanız müteşekkir oluruz.iyi günler diliyorum.saygılarımla



Yanıt : Merhaba. Kat malikleri ortak yerlerde kullanma hakkına sahiptirler; bu hakkın genel kömürlük, garaj, teras, çamaşırhane ve çamaşır kurutma alanları gibi yerlerdeki ölçüsü, aksine sözleşme olmadıkça, her kat malikine ait arsa payı ile oranlıdır. Belediyeye şikayetinizi yapabilirsiniz. Sonuç alamazsanız yasal süreç başlatabilirsiniz.
Özge Özdemir tarafından yanıtlandı.
16 Aralık 2017 | 14:26 UFUK KARAKAYA 4240 Kişi okudu

Yorumlar

    Henüz yorum yok.
    Üye işlemlerinden üye olup / giriş yaparak sizde yorum yapabilirsiniz. Üye işlemleri için tıklayın