Üyelik Oluştur

Şifremi Unuttum

Şifreni mi unuttun? Lütfen kullanıcı adınızı ve e-posta adresinizi girin. E-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturmak için bir bağlantı alacaksınız.

Tebernüş Kireçci | Emlak ile ilgili sorularınızı cevaplıyor!

Gayrimenkul ile igili tüm soruları buradan yanıtlıyor...

Soru Sormak İçin Tıklayınız..

  • Adınız Soyadınız
  • Yazar (Lütfen Soru Sormak İstediğiniz Yazarı Seçiniz)
  • E-Posta Adresiniz
  • Soru Başlığı
  • Sorunuz
  • Telefon Numaranız
  • img
Seçim sonuçları emlak ve konut piyasasına nasıl yansıyacak?

Seçim sonuçları emlak ve konut piyasasına nasıl yansıyacak?

12 Haziran seçimleri bitti. Sandıktan çıkan sonuç ortada.Türkiye'de siyasal istikrar devam ediyor. Peki konut ve emlak piyasasını ne bekliyor? Tüketiciler ne yapmalı?

1) Uzun vadeli yükseliş trendini sürdüren emlak ve konut piyasasının önündeki orta ve kısa vadedeki belirsizlikler bitti. Tüm vadelerde piyasaların yönü yukarı.


2) Piyasalarda kısa sürede sert zam yapılan projeleri ve bu zamları yapan şirketleri fazla ciddiye almayın. Bu kadar alternatifin bol olduğu bir ortamda sert yükselişler olmaz.


3) Şimdi seçme zamanı: Lokasyonu, şirketi, projeyi seçenlerin kazanacağı dönem devam edecek. Seçerken titiz davranın.


4) Acele etmeyin. Heyecana kapılmayın. İstanbul'da arsa sıkıntısı had safhada. Fakat bu sıkıntı kısa vadede fiyatları sert bir şekilde yükseltmez. Uzun vadede sağlıklı bir yükseliş sağlar. Paniğe ve aceleye gerek yok.


5) Emlak ve konut bundan sonra daha ciddi bir yatırım alternatifi olacak. Yatırım enstrümanı olarak daha çok ön plana çıkacak. 

6) Faiz oranlarının yönü biraz daha yukarıya doğru gidebilir. Fakat orta vadede yönün aşağıya olması kaçınılmaz.

7) Yeni hükümet yeni döneminde konut politikasında ciddi adımlar atacak. Başta kentsel dönüşüm olmak üzere bir çok noktada ciddi hamleler gelebilir.  Kentsel dönüşümün önündeki en büyük engellerden biri olan mevzuat sorunlarına radikal neşterler atılabilir. Bu durumda özellikle merkezi lokasyonlardaki kentsel dönüşüm uygulamalarından artan konutlar yeni fırsatlar sağlayabilir. Gözünüz merkezi lokasyonlardaki fırsatlarda olsun.

8) Hükümetin gündeminde 2 önemli yasa olacak. Bunlardan ilki yabancıların Türkiye'de gayrimenkul edinmesini kolaylaştıran yasa. İkincisi ise 2B Yabancıların mülk edinmesini kolaylaştıran yasa çıkarsa özellikle İstanbul ve kıyı şeridi getiri açısından çok iyi performans sergileyebilir.



Piyasalar nereye gidiyor?

Yorumlar

    Henüz yorum yok.
    Üye işlemlerinden üye olup / giriş yaparak sizde yorum yapabilirsiniz. Üye işlemleri için tıklayın
Tebernus Kirecci'e soru sorma kriterleri X