Kat Malikleri Kurulu'nun toplantısı

Soru

29. ve 30. maddelerde iki toplantı arasında bırakılacak süre konusunda 29. madde az 7 gün 30. madde 15 günden az olmama koşulunu getirmiş. Bu konuda aydınlatırsanız çok makbule geçecek. Saygılar (kanun maddelerini aşağıda sunuyorum.) C) Kat malikleri kurulunun toplantısı ve kararları: I - Toplantı zamanı: Madde 29 - Kat malikleri kurulu, yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda, eğer böyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim yılının ilk ayı içinde toplanır. Toplu yapılarda ise kurullar, en geç iki yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim plânlarında gösterilen zamanlarda, böyle bir zaman gösterilmemişse, ikinci takvim yılının ilk ayı içinde toplanır.(md:14) Önemli bir sebebin çıkması halinde, yöneticinin veya denetçinin veya kat maliklerinden üçte birinin istemi üzerine ve toplantı için istenilen tarihten en az onbeş gün önce bütün kat maliklerine imzalattırılacak bir çağrı veya bir taahütlü mektupla, toplantı sebebi de bildirilmek şartiyle, kat malikleri kurulu her zaman toplanabilir. İlk çağrı yapılırken, birinci toplantıda, yeter sayının sağlanamaması halinde, ikinci toplantının nerede ve hangi tarihte yapılacağı da belirtilir. İlk toplantı ile ikinci toplantı arasında bırakılacak zaman yedi günden az olamaz. (md:14) II - Yeter sayı: Madde 30 - Kat malikleri kurulu, kat maliklerinin sayı ve arsa payı bakımından yarısından fazlasiyle toplanır ve oy çokluğuyla, karar verir. Yeter sayının sağlanamaması nedeniyle ilk toplantının yapılamaması halinde, ikinci toplantı, en geç onbeş gün sonra yapılır. Bu toplantıda karar yeter sayısı, katılanların salt çoğunluğudur. (md:15) Bu kanunda yeter sayı için ayrıca konulmuş olan hükümler saklıdır.

Nihat Dönmez tarafından yanıtlandı.
26 Şubat 2017 | 10:42 İzzet Dervişoğlu 421 Kişi okudu

YATIRIM AİDATLARI HK (yardım istiyorum.)

Soru

NİHAT BEY MERHABA.BEYLİKDÜZÜNDE 200 DAİRELİ BİR SİTEDE OTURUYORUM.SİTE YÖNETİMİ 2016 OCAK AYINDA BİR TAKIM İŞLERİN YAPILMASI İÇİN (MANTOLAMA,DIŞ KAPILAR,DİAFON VB.. İŞLER ) DAİRE BAŞI PEŞİN 11500 TL KREDİLİ 14000 TL PARA TOPLADI.FAKAT SÖZ VERİLEN İŞLERİN YARIM KALDIĞINI GÖRÜYORUM.YÖNETİMLE KONUŞTUĞUMDA SUÇU MÜTAHİT FİRMAYA YADA SİTEDEKİ BAZI KAT MALİKLERİNDEN PARA ALINAMAMASINA BAĞLIYOR.2017 OCAK AYINDAKİ TOPLANTIDA YÖNETİM KURULUNU İKİ YILLIĞINA SEÇTİĞİMİZ İÇİN VE YARIM KALAN İŞLERİN BİTİRİLMESİ İÇİN BU YÖNETİMLE DEVAM KARARI ALINDI.FAKAT DÜN AKŞAM SİTEYE GİRDİĞİMDE ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA OLAĞAN ÜSTÜ TOPLANTIYA (YENİDEN SEÇİM İÇİN)ÇAĞRILDIĞIMIZI GÖRÜYORUM.SİZE SORUM ŞU OLACAK ,BİZİM GİBİ ÇOLUK ÇOCUĞUNUN BOĞAZINDAN KISIP AİDATLARINI PEŞİN ÖDEYENLER HANGİ YOLU İZLEMELİ.İŞLER TAMAMEN DURDU ÇÜNKÜ.ADALET VE HUKUK YÖNÜYLE NE YAPABİLİRİZ.GECELERİ UYUYAMIYORUM

Nihat Dönmez tarafından yanıtlandı.
24 Şubat 2017 | 14:18 TAHSİN SAKAL 926 Kişi okudu

Sitede kooperatif başkanı ofis olarak kullandığı binayı boşaltmak için para istiyor.

Soru

Merhaba, Site içinde, kooperatif başkanı olan müteahhitin site inşaat halindeyken ofis olarak kullandığı tek katlı bir bina var. Site biteli 10 sene olmasına rağmen müteahhit bu binayı boşaltmıyor. Ve binayı siteye terk etmek için para talep ediyor. Bu parayı ilgili binayı yapmak için harcadığını söylüyor. Bu konuda yönetimin sorumluluğu nedir acab?

Nihat Dönmez tarafından yanıtlandı.
18 Şubat 2017 | 00:17 Nevzat İnce 388 Kişi okudu

daimi yönetime geçilmesini talep etmek icin dilekçe nasıl yazılır ? örnek verebilirmisiniz.. ?

Soru

daha önce sordugum sorunun cevabı olarak bana su yazıyı gönderdiniz >>>Merhaba. Siteleri kanun ve yönetim planı çerçevesinde kat malikleri yönetir. Kanun koyucu ilk başlarda daimi yönetim oluşuncaya kadar işlerin aksaması için KMK madde 73 ile geçici yönetim kurulmasını ön görmüş ve muhtemelen siz bu geçici yönetimle yönetilmektesiniz. Geçici yönetim oturumun başlaması ile azami bir yıl devam eder. Bu dönem bittiyse sizlerden tapuya sahip bir malik iradesi ile noter üzerinden ihtarla daimi yönetime geçilmesini talep edebilir. Gerçekten ortada mağduriyet varsa yeni bir oluşum ortaya çıkacaktır >>> noterden nasıl bir ihtarname göndercez bize bir örnek yazarmısınız lütfen = ?

Nihat Dönmez tarafından yanıtlandı.
08 Şubat 2017 | 09:15 aslan bey 559 Kişi okudu

kooperratif ortaklığından ayrılmak istiyorum..

Soru

bunu hukuki olarak nasıl yapabilirim? bana fayda ve zararları nelerdir.. ferdileşme yapıldı ve arsa tapusu alındı.. ancak halen apartman aidatı ve kooperatif aidatı diye para topluyorlar.. henüz kooperatifi tasfiye etmediler.. edecek gibi de değiller.. nasıl kurtulurum.. başkanlar ile aramız iyi değil beni darp ettiler.. o nedenle bir hukuki yol bulmam lazım yürekten teşekkürler

Nihat Dönmez tarafından yanıtlandı.
31 Ocak 2017 | 01:19 mehtap kara 645 Kişi okudu

Site Denetçisi kimlerden seçilir.

Soru

Oturduğumuz sitede denetçi olarak görev yapan şahıs evinin 10/1' ine sahip denetçi olabilir mi?

Nihat Dönmez tarafından yanıtlandı.
30 Ocak 2017 | 14:44 Adem Bitmez 476 Kişi okudu

Tapusu eşimin olan apt dariresinde yönetim kuruluna denetci olabilirmiyim.

Soru

Sayın Dönmez. Birlikte oturduğumuz evin tapusu eşimin üzerine. Kat mülkiyeti kanununa göre denetçi olabilmek için kat maliki olmak şartı aranmakta isede aile evi olması nedeniyle ben yönetimde denetçi olabilirmiyim. Teşekkür ederim.

Nihat Dönmez tarafından yanıtlandı.
29 Ocak 2017 | 00:35 Ahmet Hilmi Şenel 1139 Kişi okudu

2006 da biten sitenin iskanı alınmadı

Soru

2006 da biten sitenin iskanı hala alınmadı. Site Yönetiminin bu konudaki sorumluluğu nedir acaba? Saygılar

Nihat Dönmez tarafından yanıtlandı.
27 Ocak 2017 | 19:04 nevzat ince 263 Kişi okudu

Site aidatları ile alakalalı

Soru

Merhabalar, öncelikle gayrimenkul konusunda muallakta olan bir çok konuya ışık tuttuğunuz için teşekkürü herkes adına borç bilerek teşekkür ederim. Sormak istediğim konu şudur, bir sitede yasal kullanım alanı projesi üzerinden 900 m 2 olmasına rağmen arsa payının miktarı 120 m2 olan bir gayrimenkulün aidat ödemesinin arsa payı üzerinden ödenmesi biraz mantıksız geldi. Kat mülkiyeti kanunu 20. maddeye göre arsa payı üzerinden ödeneceği belirtiliyor. Belirttiğim gibi bir durum için hukuksal herhangi bir alternatif söz konusu mudur?

Nihat Dönmez tarafından yanıtlandı.
27 Ocak 2017 | 12:07 kadir 475 Kişi okudu