Üyelik Oluştur

Şifremi Unuttum

Şifreni mi unuttun? Lütfen kullanıcı adınızı ve e-posta adresinizi girin. E-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturmak için bir bağlantı alacaksınız.

Tebernüş Kireçci | Emlak ile ilgili sorularınızı cevaplıyor!

Gayrimenkul ile igili tüm soruları buradan yanıtlıyor...

Soru Sormak İçin Tıklayınız..

  • Adınız Soyadınız
  • Yazar (Lütfen Soru Sormak İstediğiniz Yazarı Seçiniz)
  • E-Posta Adresiniz
  • Soru Başlığı
  • Sorunuz
  • Telefon Numaranız
  • img
www.emlakkulisi.com 4 yaşında!

www.emlakkulisi.com 4 yaşında!

Türkiye"nin 1 numaralı emlak ve konut haber sitesi www.emlakkulisi.com 3 yaşını bitirdi.¦ Resmen 4 yaşında.

Gelin 4. yaşının ilk gününde neleri başardığımızın analizini birlikte yapalım?

Her ne kadar uzun dönem sektörel bir site olarak da algılansak, ulaştığımız ziyaretçi sayısının en fazla yüzde 5"nin sektördeki patronlar ve profesyonel yöneticilerden oluştuğu yeni yeni fark ediliyor.


Sektörde haberciliğin kalitesini yükselttik. Bu kalite yükselişi bugün gazete sayfalarında daha fazla emlak haberi olarak sektöre ve emlak-konut konusunda bilgilenmek isteyenlere yansıyor. Burada iki tür katkı var. Birinci katkı içerik açısından daha kaliteli haberler yapılıyor. Adet olarak daha fazla haber kulanılıyor. www.emlakkulisi.com 'a kadar gazeteler için 10 milyon TL"lik ciro yapan KOBİ, 100 veya 200 hatta 500 milyon TL"lik bir projeden daha önemliydi. Gazetelerin ekonomi sayfalarını yapan müdürler ve editörler www.emlakkulisi.com 'un sayesinde konut ve gayrimenkul haberlerinin önemini anladılar. Emlak ve konut haberlerinin sadece ticari boyutunun olmadığı, olayın sosyal, kültürel ve yatırım boyutunun olduğu bizim sayemizde anlaşıldı.

Site projemi ilk açtığım sektörün duayenlerinin bana söyledikleri özetle şu olmuştu: internette en zor iş trafik yaratmak. Sen bu içerikle 10 bin ziyaretçiyi yakalarsan, seni Türkiye"nin en başarılı editörü seçeceğiz. Bugün sitemizin ziyaretçi sayısı 100 bine dayandı. Biz yine mütevazi davranıyoruz. "50 bin ziyaretçimiz var" diyoruz. Gazetecilikte kuraldır: İyi haber beklemez. www.emlakkulisi.com ile birlikte sektördeki gelişmeler anında yayılmaya ve duyulmaya başlandı. İyi haber bekletilmeden ilgililere ulaşıyor.  Konut ve dükkanlardaki kampanyalarda anında yayında.

www.emlakkulisi.com 'un haber merkezindeki editör arkadaşlarım tüm projeleri ve kampanyaları sizin adınıza takip ediyor. Sizin merak edeceğiniz noktkaları ön plana çıkartarak haberlerini hazırlıyor. Medya ve emlak dünyasındaki bir çok arkadaşım ilk başlarda şöyle bir yanlış düşünce içindeydiler: Tebernüş Kireçci sabah namazı kılmasa da, sabahları çok erken kalkar. Sitelerden haberleri topluyor. Öğleye kadar siteyi yapıyor. Öğlen patronlarla yemek yiyor. Öğleden sonra patronları arıyor sitesine reklam istiyor. Çarkı kurmuş. Halbuki bu sitenin tam 2.5 yıldır bir haber merkezi var. Türkiye'nin en büyük emlak haber merkezi. Toplam editör sayımız tüm gazetelerdeki konut ve emlak editörlerinin toplamından fazla. Üstelik bizim bir iddiamız var. Emlak ve konut haberlerinde ekol olacağız. Bu bir istila projesi değil.

Eskilerin bir sözü vardır: Su akar yatağını bulur. Su akacak ve yatağını bulacak. İyi emlak haberciliği, kötü emlak haberciliğini kovacak. Tabi soru cevapları da yabana atmamak gerekiyor. Yaklaşık 7 bin soru yanıtlamışım bugüne kadar Diğer uzmanlarımızı da eklersek yanıtlanan soru ve yazılan makale sayısı 20 bine yaklaşıyor. Muhteşem bir bilgi bankası.

Savaşları komutanlar kazanırmış ve kaybedermiş. www.emlakkulisi.com 'un başarı ve başarısızlıkları hep benim haneme yazılıyor. Bu siteye emek harcayanlar göz ardı ediliyor. Buna çok üzülüyorum. Dr. Turgut Enginoğlu, Barış Yılmazkaya, Ediz Giray, Cansel Turgut Yazıcı, Ebru Öz, Avukat Mehmet Parlak, Hukukcu Cihangir Dönmez, Avukat Belgin Dönmez, Nejat Özonay, Hüseyin Kuru, Ahmet Korkmaz, Serdar Dağıstan, Osman Dalkalı ve Ali Hepşen başta olmak üzere bu siteye katkı sağlayan tüm sektördeki arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yazılım ve teknik konularda desteklerini esirgemeyen Umut Katırcı, Fatih Gürcan, Atakan Aksoy ve Osman Nuri Homek"i de unutmamam gerekiyor. Bu kadar dinazor (!) arasında özellikle SEO konusunda yardımcı olan Çağrı Akyol'u da.


Bunlar işin iyi tarafları gelelim kötü taraflarına. Neler yapamadık? Mevcut içeriğimizle ziyaretçi sayımızın en az 500 bin olması gerekiyordu. Bunu başaramadık. Arkamızda büyük bir medya kuruluşunun olmayışı, sınırlı olanaklarla bu işi yapıyor olmamız nedeniyle istediğimiz ziyaretçi sayısına ulaşamadık. Türkiye'de internet kullanan 100 binlerce emlak ve konut meraklısı sitemizden habersiz. Acelemiz yok. Yeter ki işimizi düzgün yapmaya devam edelim. Birgün mutlaka fark ediliriz. Reklam verenlere kendimizi tam anlatamadık.

Türkiye"de sadece haberden bile konut satılan başka bir mecra yok. Reklamlara ödedikleri paraya göre en iyi dönüşü www.emlakkulisi.com 'dan alıyor. www. emlakkulisi.com sektördeki reklam pastasından hak ettiği payı alamıyor. Bunun nedenleri belli. Sektördeki profesyonellerin önemli bir kısmı patronlarıyla olan diyaloğumuzu biliyor. Bu diyoloğu sabote etmek için önümüzü kesiyor. Bir kısmı bir internet sitesinden bu kadar iyi dönüş aldığına kendisi bile inanmıyor. İnanmak istemiyor. 

Bazıları internetin ne olduğunu bile bilmiyor. Fenerbahçeli değilim. Ama Fenerbahçelilerin çok sevdiğim bir sloganı vardır. Müthiş bir yaşam felsefesi aslında: Birgün herkes Fenerli olacak. Biz de bir gün www.emlakkulisi.com 'u  herkesin keşfedeceğini biliyoruz. Bunun için AKP'li veya AK Partili olmasak da "Durmak yok! Yola devam!" diyoruz.

5. yaşımızda görüşmek üzere!

Tebernüş Kireçci

Yorumlar

    Henüz yorum yok.
    Üye işlemlerinden üye olup / giriş yaparak sizde yorum yapabilirsiniz. Üye işlemleri için tıklayın
Tebernus Kirecci'e soru sorma kriterleri X