Üyelik Oluştur

Şifremi Unuttum

Şifreni mi unuttun? Lütfen kullanıcı adınızı ve e-posta adresinizi girin. E-posta yoluyla yeni bir şifre oluşturmak için bir bağlantı alacaksınız.

Tebernüş Kireçci | Emlak ile ilgili sorularınızı cevaplıyor!

Gayrimenkul ile igili tüm soruları buradan yanıtlıyor...

Soru Sormak İçin Tıklayınız..

  • Adınız Soyadınız
  • Yazar (Lütfen Soru Sormak İstediğiniz Yazarı Seçiniz)
  • E-Posta Adresiniz
  • Soru Başlığı
  • Sorunuz
  • Telefon Numaranız
  • img
tebernuskirecci yazıyor

Yabancıya emlak satışına karşı mıyım?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Yabancıya emlak satışına karşı mıyım?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 12 maddelik analizi...

1) Yabancıya gayrimenkul satılmasına karşı değilim. Tam tersine yabancıya gayrimenkul satışını destekliyorum. Benim karşı olduğum nokta yabanacıya aldığı gayrimenkul satılırken vatandaşlık hediye edilmesi. Vatandaşlık yerine ne verilebilir?

2) Verilmesi gereken oturma iznidir. Vatandaşlık kutsal ve önemli bir kavramdır. Para ile satılmaz. Devlet uygun gördüğü yabancılara gerekirse ücretsiz de verebilir. Mesele bu değil. Mesele vatandaşlığın para düzeyine indirilmesi.

3) "Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır/Toprak uğrunda ölen varsa vatandır" diyen kim? Niçin dedi? Bugün parayla vatandaşlık sattıklarımızın kaçı yarın gerek olduğunda Türkiye için ölümü göze alır?

4) Yapılması gereken getirilen yatırıma göre yabancı vatandaşlara oturum izni verilmesiydi. Makul olan da buydu. Ama biz baştan sona yanlış bir yasa yaptık. Gelecek yıllarda bu yanlış yasanın bedelini çok ağır ödeyeceğiz. En kısa sürede yanlıştan dönmemiz gerekiyor.

5) Yapıldığı dönemde yanlış değildi. Ama şu an büyük bir yanlışa dönen ikinci nokta ise şu: Yabancılara konut satılmasıdır.
Yabancılara konut satışı bir süreliğine askıya alınmalı. Yerine ofis ve dükkan satılmalı.

6) Ofis ve dükkanda büyük arz fazlası var. Bu arz fazlasının eriyinciye kadar yabancılara ofis ve dükkan atılabilir. İlk başta yabancılar mırın kırın edebilirler. Ama eninde sonunda alırlar.

7) Türkiye'de yapılan ve gelecek 5 yılda yapılacak konutlar bu ülkenin vatandaşlarına yetmeyecekken bu konutları yabancıya satmaya ne gerek var? Baştan sona mantık hatası.

8) Yapılan bir başka yanlış ise acentelere verilen yüksek komisyon. Yabancı acentelere yüzde 10 ve üzeri komisyon veriliyor. Bu çok yüksek bir komisyon.

9) Ayrıca 250 bin doların altında satılan ve vatandaşlık verilen konut sayısı az değil. Acenteler SPK lisanslı değerleme şirketleri ile anlaşarak 100-150 bin dolar etmeyecek konutları 250 bin dolar göstererek vatandaşlık verdiriyor. Bundan yetkililerin haberi var mı?

10) Türkiye konut piyasasında acenteler terör estiriliyor. Konut şirketlerinin çoğu çok yüksek banka borcu olduğu için satış yapmak zorunda. Bundan dolayı gıkını bile çıkartamıyor. Acentelerin her dediğine boyun eğiyor.

11) Yapılan bir başka yanlış yabancılara ve yabancılara ait şirketlere arsa ve arazi satılması. Arsa ve arazi hiçbir şekilde hiçbir bölgede yabancılara satılmamalı.

12) Yabancı şahılara ve şirketlere arsa ve arazi satılırsa ne olur? Gelecek yıllarda hep beraber göreceğiz ne olacağını... Halep oradaysa arşın Türkiye'de:)


Tapu alana vatandaşlık değil oturma izni verilsin yazısı
için Buraya tıklayınız

Kiraların yükseliş sorunu nasıl çözülür? yazısı için Buraya tıklayınız

Çimentocular ile müteahhitlerin kavgasının sonu ne olur? yazısı için Buraya tıklayınız

Tarım arazileri prim yapacak ama... yazısı için Buraya tıklayınız

Kamu bankaları sıfır konutta indirim kampanyasına hazırlanıyor yazısı için Buraya tıklayınız

Konut fiyatları niçin yükseliyor? Nereye kadar yükselir? yazısı için Buraya tıklayınız

Kayserililerin ticaret başarılarının sırları yazısı için Buraya tıklayınız

Ticaret açısından Yahudilerle Türklerin farkları yazısı için Buraya tıklayınız

Doktorlar emlak yatırımında niçin başarısız olurlar? yazısı için Buraya tıklayınız

Tebernüş Kireçci'yi Twitter'den takip etmek için Buraya tıklayınız

Yorumlar

    Henüz yorum yok.
    Üye işlemlerinden üye olup / giriş yaparak sizde yorum yapabilirsiniz. Üye işlemleri için tıklayın
Tebernus Kirecci'e soru sorma kriterleri X