Yüksek kira çarpanı olan ve eski dairemi yeni ve daha düşük kira çarpanı olan daha yüksek kira gelirli bir daire ile değiştireyim mi ?

Soru
Sayın Tebernüş Kireççi, 2014 yılında 162500 tl bedelle Antalya Konyaaltı Öğretmenevleri Mahallesi'den 107 m2 havuzlu sitede bir daire aldım. O tarihlerde 600 t şimdilerde 675 tl'den kirada duruyor. Site inşaatı 1986'da başlamış, 1996'da bitmiş. İçerisinde herhangi bir tadilat yapmadım, eski kiracı oturuyor. Bu dairenin kira çarpanı, hesapta hata yoksa eğer aldığım tarihte 270 idi. Bu daireyi paramın yatırım değerini yükseltmek adına İstanbul'dan herhangi bir bölgeden bu aldığım kiradan daha yüksek kira alabileceğim ve kira çarpanı daha düşük olan bir daire ile değiştirmek adına satmam uygun bir finansal davranış olur mu ? Saygılarımla. (Not: Daireyi kredili aldım, maliyeti 199000 tl'ye geliyor. )



Yanıt : düşünceniz mantıklı. Ama Antalya'da yaşayan birisi için İstanbul'daki evi almak ya da kiraya vermek sanıldığı kadar kolay iş değil. Bu işin operasyon boyutu sizi yormayacaksa ve açacağı masraflar sizi etkilemeyecekse denenebilir. İstanbul ile sıkı bağınız yoksa Antalya'da daha düşük kira çarpanlı bir alternatife bakın.
Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
13 Nisan 2016 | 11:34 İbrahim Ömür COPCUOĞLU 1154 Kişi okudu

Yorumlar

    Henüz yorum yok.
    Üye işlemlerinden üye olup / giriş yaparak sizde yorum yapabilirsiniz. Üye işlemleri için tıklayın