Yöneticimiz Lisanslı firma şerefiyelendirmemiş ölçümler yanlış diyor Sadece giriş kattaki dairelerin yeni projede alacağı daire için iyi bir uzman nasıl bulunur

1969 da da katta 4 daire olan 4 katlı apartmanda giriş katı Güney daire aldık .ve 8 m2 balkonlarımız var şimdi belediyeden aldığımız tadilat projesinde balkonlarımız yok.Arsa paylarımız zemin dairelerin 152/8. Ve üst dairelerin 152/10. 46 senenin yarısında ortak yer ve Yakıt masraflarını Eşit Sonrada arsa Payı oranında ödedik. Şimdi bize balkondan dolayı 8 metre eksik vermek istiyorlar.arsa Payı düzeltme Davası açmadan düzelttirmeden yapabilirlermi.otuduğum dairede hisseder ola vesayet altındaki ablamdan dolayı vesayet mahkemesinden Keşif yaptırıp imza yetkisi alacağım .Bunu beklemek zorundalarmı.?Alt katlar 2 katlı olunca hangisinin birinin üstüne geleceği tespiti nasıl yapılır. Değerlendirme şirketi sadece m2 göre Fiat koymuş .şerefiyelendirmemiş .bunun için yeni projesininde çıkması gerekmezmi.

Cevap : Merhaba. Öncelikle arsa payı düzeltme davası açılması gerekiyor. Sizin de imza yetkisi almanız ve bunu beklemeleri gerekiyor. Şerefiye ile ilgili işlemler için ise lisanslı bir firmaya müracaat edip bilgi alabilirsiniz.