1 Yıldır İçinden Çıkamadığımız Soru İçin Portföy Tavsiyenizi Bekliyorum

Soru
Merhabalar Tebernüş Bey tüm yazılarınızı dikkatle takip ediyoruz verdiğiniz bu hizmet için öncelikle çok teşekkür ediyorum. Bizim Niğdede dededen kalma arazi imar girdi ve müteahhitle anlaşıp Babama 15 adet 3+1 daire alarak sözleşme imzaladık. Evler teslim edilmek üzere yalnız ne ben ne babam variyetli insanlar değiliz (babam memur emeklisi ben memurum) bu evlerin mutfak dolabı kombi vs yaptırılması lazım bunun için dairelerden 1 ini belki 2 sini satmamız gerekecek siz bizim yerimizde olsanız ne yapardınız hadi birini satıp tüm eksikleri yaptık diyelim o kadar kiracı ile uğraşabilirmiyiz birde ev fiyatları yaklaşık 400 bintl, kira getirisi bin tl civarı kira çarpanıda çok mantıklı değil bir kaç daireyi satıp altın, borsa vb yatırım mı yapardınız yada hepsini satıp kira çarpanı mantıklı üni yakınında 1+1 dairemi almak mantıklı olur yada şöyle sorayım siz bizim yerimizde olsanız ne yapardınız nasıl bir portföy oluştururdunuz gerçi bu düşünceler benim şahsi düşüncem babam mal almaktanda satmaktanda korkar babama kalsa evlerin içini bile zor yaptırırız :) cevabınız için şimdiden çok teşekkür ederim.



Yanıt : Merhaba. Rica ederim. Mirası korumak büyük başarıdır. Korumanız yeterli. 1 daireyi satıp içini yaptırın. Ev fiyatları yıldan yıla artacak. Gelen kira geliriyle yapacağınız yatırımları yapın. Rahmetli dedinizden kalan malın kıymetini bilin. Bu dönemde büyük para. Anladığım kadarıyla Niğde'de ev fiyatları epey yükselmiş. Kiralar da yükselir.
Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
27 Kasım 2020 | 10:16 MUSTAFA DEMİR 2661 Kişi okudu

Yorumlar

  1. 2020-11-27 23:50:00

    Aman hocam Madde 1 kaynak iade olmaz. Hicbir dairenizi satmayin. Ici yapilmamis daireleri kira karsiligi limitli olarak kiraciniza yaptirin, icine giren bu sartlarda hem kendi zevkine gore yaptirma firsati olur hemde sizinde isiniz gorulmus olur, 1+1 yerine 3+1 cok daha iyi, uzun soluklu aile kiraciniz olmasi avantaj. Kira toplamak icinse mutlaka teminat olmadan dairenizi vermeyin,

  2. Üye işlemlerinden üye olup / giriş yaparak sizde yorum yapabilirsiniz. Üye işlemleri için tıklayın