2 adet bodrum kata sığınağa yanı apt mana ait bu 2 bodrum katlara : imar barışından fayadalanarak yapı kayıt belgesi alarak kıraya verebılır yada fiili kullanım konusunda hak iddia edebilirmiyim yasal olarak ?..!!! yada artık burası Şahsı

Soru
HÜSEYİN FİDAN 23-07-2018 3o adet daire olan apt manın kat mülkiyeti 1966 yılındaa alınmış benimde aynı apt manda 1 dairem var ama kimse kullanmadığı için şu an apt man konbili eski kazan dairesini herkes konbi kulanıyor herkes eski kazan dairesini+ sığınağı+kapıcı dairesini vb tapuda apt mana ait üst üste apt mana ait 2 adet bodrum katı uste 2 adet bodrum katı 20 yıldır eşya koyarak inşşaat den artan malzemeleri koyarak depo olarak yalnız ben kendim kullanıyorum kıra vb de vermiyorum kımse karışmıyor ?..!!!!???? sorum şu; !!!!! buraya 2 adet bodrum kata sığınağa yanı apt mana ait bu 2 bodrum katlara : imar barışından fayadalanarak yapı kayıt belgesi alarak kıraya verebılır yada fiili kullanım konusunda hak iddia edebilirmiyim yasal olarak ?..!!! yada artık burası Şahsıma ait diyebılırmıyım?!!! hak ıddıa ede bılırmıyım kat mülkiyetime yapı kayıt belgesi ile gecirebılırmıyım bilirmıyım depo olarak zaten 20 yılldır tek ben yalnız ben şahsım kullanıyor----burayı cunku ben buraya tadılat yaparak masraf yaptım o nedenle bu soruyu soruyorum öncesi cok mekruh bır harabe idi cok masraf oldu 1 daireden fazla para harcadım maliyet olarak??!!!!!!!????? 23-07-2018 CEVAP;; 3- İskan alındıktan sonra sığnak ve otopark gibi ortak kullanım alanlarının bağımsız bölüme dönüştürülmesi, konutun ticari kullanıma yada ticari kullanımın konuta dönüştürülmesi, bağımsız bölümlerin birleştirilmesi, balkon ve teras kapatılması, ıslak hacimlerde yer değişikliği gibi vb. aykırılıklar, bir bağımsız bölüm için Yapı Kayıt Belgesi alınabiliyor. DOGRUMU ..!!???



Yanıt : Merhaba. Söz konusu "Bir bağımsız bölümü ilgilendiren aykırılıklar: İskan alındıktan sonra sığnak ve otopark gibi ortak kullanım alanlarının bağımsız bölüme dönüştürülmesi, konutun ticari kullanıma yada ticari kullanımın konuta dönüştürülmesi, bağımsız bölümlerin birleştirilmesi, balkon ve teras kapatılması, ıslak hacimlerde yer değişikliği gibi vb. aykırılıklar, bir bağımsız bölüm için Yapı Kayıt Belgesi alınması gereken durumlara örnektir." hükmü Bakanlık tarafından hazırlanan imar barışı kılavuzunda yer alıyor.
Satfiye Kireçci tarafından yanıtlandı.
24 Temmuz 2018 | 02:43 M bahadır fidan 2400 Kişi okudu

Yorumlar

    Henüz yorum yok.
    Üye işlemlerinden üye olup / giriş yaparak sizde yorum yapabilirsiniz. Üye işlemleri için tıklayın