2b donatı alanında kalan yerlerin milli emlak müdürlüğü tarafından neden satışı yapılmıyor bunun la ilgili dava açılabilir mi?

Soru
merhaba benim 2b kapsamına giren toplamda 900 m2 arsam var yer imar planında park alanı gözüküyor milli emlak müdürlüğüne bundan 4 yıl önce tapu başvurusunda bulunduk ve bize sürekli yeriniz donatı alnında kaldığı için satış yapılamıyor denildi. 6292 sayılı kanun 6. madesinin 12 bendinde: Bu maddeye göre hak sahiplerine doğrudan satılması gereken taşınmazlardan ağaçlandırılmak üzere Orman Genel Müdürlüğüne tahsis edilen, kamu hizmetlerine ayrılan veya bu amaçla kullanılan ya da Maliye Bakanlığınca belirlenen taşınmazlar ile ilgili idarelerce bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren en geç üç ay içerisinde idareye bildirilmesi şartıyla özel kanunlar gereğince değerlendirilmesi gerekenler ile içme ve kullanma suyu havzalarında maksimum su seviyesinden itibaren üç yüz metrelik bant içerisinde kalan yerler hak sahiplerine satılmaz. Bu taşınmazların yerine istenilmesi hâlinde hak sahiplerine, hak sahibi oldukları taşınmazın rayiç değerine eşdeğer öncelikle aynı il sınırları içerisinde bulunan 2/B alanlarındaki taşınmaz, bu maddenin dördüncü fıkrasına göre hesaplanacak satış bedeli karşılığında doğrudan satılabilir. bu madde ye göre bize aynı rayiç değerine eşdeğer başka bir yer vermesi gerkiyor. ben sorum biz bu maddeye dayanarak milli emlak müdürlüğüne tapu davası açabilirmiyiz. şimdiden Teşekkür Ederim



Yanıt : Merhaba. Rica ederim. Tapusu olmayan yerde nasıl imar çalışması yapılmış? Önce bunu anlayın. Ama daha net yanıt almak istiyorsanız 2B alanında uzman bir avukatın kapısını çalın.
Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
18 Temmuz 2019 | 17:44 ibrahim gül 2134 Kişi okudu

Yorumlar

    Henüz yorum yok.
    Üye işlemlerinden üye olup / giriş yaparak sizde yorum yapabilirsiniz. Üye işlemleri için tıklayın