95.000 TL ile nasıl değerlendirmeli, 1+1 ev alıp öğrenciye kiralamak mı yok sanırım İstanbul dışında 2+1 eski ev alıp aileye kiralamak mı

Soru
Merhaba, yazılarınızı 5 yıldır takip ediyorum. Gerçekten görüşleriniz çok faydalı. Benim de bir sorum olacak. 95 TL birikimimiz var, şuan tek maaşla kredi çekemeyiz. Ancak paranın da değer yitirmemesi için ve ileride oturubileceğimiz bir ev almak istediğimizde kolayca satabileceğimiz bir yatırım arayışındayım. İstanbul dışında 100 bin TL'ye 5-10 yaş aralığında evler ve öğrenciler için yapılmış 1+1 daireler var. Sizce, örneğin Edirne'de 2+1 aileye kiralanabilir eski bir ev almak mı yoksa öğrenci şehirlerinden (buca,İzmir, Kayseri, Eskişehir gibi) 1+1 daire alıp öğrenciye kiraya vermek mi doğru olur. Öğrenci para ödemez takar gider deniliyor. Ayrıca böyle çok ev var, satamazsam diyede çekiniyorum. Teşekkürler.



Yanıt : Merhaba. İstanbul'da yaşıyorsanız İstanbul'da yatırım yapın. Alacağınız evin banka kredisine uygun ve Deprem Yönetmeliği'ne göre inşa edilmiş olmasını önemseyin. Bunu yaparsanız gerisini dert etmeyin. Öğrenciye yönelik yapılan evlerde umduğunuzu bulamayabilirsiniz.
Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
19 Ocak 2017 | 13:18 Zenife Tanrıverdi 2806 Kişi okudu

Yorumlar

    Henüz yorum yok.
    Üye işlemlerinden üye olup / giriş yaparak sizde yorum yapabilirsiniz. Üye işlemleri için tıklayın