Akılsız başın cezasını çekmek

Soru
Selam tebernüş bey size daha evvellerde yazdım çünkü düşündükçe daha iyi anlıyorum nasıl yanlış yaptığımı sizin kitaplarınızı da okumuş biriyim.Silivri ile sorulara vermiş olduğunuz cevapları da okudum bu siteden ve heveslenip Silivriden arazi aldım sonuçta benim kararımdı fakat sizin ilerde değerlenecegini öngördüğünüz yerdir Silivri şimdi bakıyorum 6 yıl önce aldığım araziden bırakın dövizi TL olarakta zarardayım ve bura bence 50 yılda geçse değerlenecek yerdeğil belki 100 yıl sonra onuda bizler görmeyiz bana faydası olmayan yatırımı ne yapayım dünya kadar arazi var boşta duran o bölgede değerlenmesini yaşayanlar olarak görmemiz imkansız bana sorarsanız oralar beş para etmez anca öldüm parasına alınacak yerler oda boşta paranız varsa diyorsunuz 10-15 yıl sonra bir daire parası eder nerde edecek kim alacak 75 bin lira 6 yıl önce iyi paraydı sıfır bir araba alabiliyordum şimdi araba dahi alamam satsam 5 dönüm arazim var araba edecek para etmez Anadolu illerine yatırım daha kazançlı Silivri değil değerlenecek yerlerin yakınından almak lazım iyi araştırma yapıp biz o fırsatı kaçırdık kendime kızıyorum ne işim vardı bilmediğim yerlerden arazi almaya gittim.Sizde o aralar size soranlara tavsiyeler ediyordunuz etmeyin yok Çorlu Çerkezköy Silivri üçgeniymiş insanın ömrünün görmeyeceği yerlere yatırım yaparken iyi düşünsünler para kolay kazanılmıyor bizim gibiler için tek atımlık kurşunuda boşa saldık.Dolardan altından bahsetmiyorum bile kıyasta hep geride zarardayız tanıdıklar gülüyor Değirmenköy den aldığım araziye dalga geçiyorlar o hale geldik.Filmin sonunu sizde bende göremem ama insan hiç olmazsa boşa yatırım yapmadığına inanmak istiyor ve karşılığını görmek istiyor.Herkes iyi araştırsın sizde diyorsunuz bunu gerçi ama hakikaten öyle.Kendi düşen ağlıyorda bunu da gördük.Bir daha param olsa ev veya iyi yerden arsa alırdım.Size sorum yanılıyor muyum üzülecek yatırım yapmasın kimse buda naçizane benden tavsiye....



Yanıt : Selam. 1) 6 yıl önce aldığınız araziden TL bazında zarardaysanız çok yüksek fiyattan alım yapmışsınız. 2) Arsa ve arazi piyasasına sorunu kurtların fazla olması. Kurtlar kimseye para kazandırmıyor. Kazandırmayınca da yeni yatırımcı gelmiyor. 3) Silivri-Çorlu-Çerkezköy üçgeni hala yatırım yapılabilir üçgen. Ama alırken kazanmak şart. 4) Bence sizin sorununuz fazla tez canlı olmanız. Arsa ve arazi yatırımı tezcanlı insanlara göre değil. Sabır ister. Sabrederseniz kazandığınızı gözlerinizle görürsünüz.
Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
29 Kasım 2020 | 01:35 Mehmet Uçar 9377 Kişi okudu

Yorumlar

  1. 2020-12-07 12:40:24

    İstanbul ve çevresi için tebernüş beyin de dediği gibi kurtlar çok arttı. Yatrım değil al-sat arttı. Yatırımcıların anadoluya açılmasını tavsiye ederim. Eskisi gibi tarla alayım imara açılsın devri bitti bunu belirtmek isterim.

  2. Üye işlemlerinden üye olup / giriş yaparak sizde yorum yapabilirsiniz. Üye işlemleri için tıklayın