Arsanın izinsiz kullanımında ne yapmalıyım?

Soru
Merhaba Tebernüş bey, rekreayon alanı bir arsamız var arsamıza 5 ay kadar önce devlet ihalesini kazanmış ve o işi yapacak bir firma arsaya taş yığınlarını izinsiz dökmüş. Firmayı hem bakanlık uyarıyı yapsın diye cimere ve bilgi için belediyeye şikayet ettim . İkisinden de geri dönüş oldu. Belediyeden firma adını aldığım gün firmayı da aradım. En kısa zamanda kaldıracaklarını söylediler. 10 gün geçti kaldırılmadı. Ben farklı olarak ne yapmalıyım. O hizada ve beldede tren yoluüstünde başka arsa bulacaklarını sanmıyorum. Kullanılmayanbir arsa ama bedelsiz ve izinsiz kullanım kolaylığı edinmeleri can sıkıcı. Ayrıca bu çalışma için 2018 den ihale kazanılmış ve çok da başlamamış görünüyor. Sanırım biraz göstermelik konmuş. Teşekkürler iyi günler



Yanıt : Merhaba. Rica ederim. Size de iyi günler. CİMER'e tekrar yazın. Bakanlık ve belediyenin 10 gün geçmesine rağmen hiç bir şey yapmadığını belirtin. Kamu kurumlarında çözüm istiyorsanız CİMER üzerinden sıkıştırın.
Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
22 Ağustos 2023 | 23:55 Özlem Bayrak 594 Kişi okudu

Yorumlar

  1. 2023-08-23 15:35:07

    Sayın Bayrak, öncelikle idari yolu deneyin. 3091 sayılı kanun kapsamında ilgili kaymakamlığa başvurun. İdareden tecavüzün sonlandırılmasını isteyin. Bu, kısa ve masrafsız olan yoldur. Buradan sonuç elde edemezseniz haksız işgal tazminatı ve müdahalenin meni talepli dava açabilirsiniz. Davadan önce işgal durumuna ilişkin delil toplamanız menfaatinize olur.

  2. Üye işlemlerinden üye olup / giriş yaparak sizde yorum yapabilirsiniz. Üye işlemleri için tıklayın