Bahçe dubleks mesken aldım tapu dairesi bana bahçe kullanımı tamamen size aittir dedi fakat bunu apartman yöneticisi anlamıyor

Soru
Merhaba, 28.03.2023 tarihinde bahöe dubleks bir mesken aldım. Almadan önce satışı yapan mal sahibine de özellikle sordum bahçe ortak alan mı diye ortak alan almak istemiyorum dedim. Özellikle. Bahçe tamamen size ait dedi. Ben daireyi almak için harekete geçerken apartman yönetimi Bahçe duvarını kafasına göre geri çekmiş otopark yapmış kendince . Normalde alt kat camı ile bae duvarı mesafesi 3.5 mt idi yarı yarıya alanı düşürmüşler çok dar bir alan olmuş arabaların farları gece resmen odanın içinde. Yatağım ile araba arasında nerdeyse mesafe kalmıyor okadar rahatsız edici. Ayrıca Bahçe kullanımı tapu müdürü sarışın yaptığında Bahçe size ait istediğinizi yapa bilirsiniz diye özellikle belirtti. Fakat apartman yönetimi böyle bişey olmaz siz düzenimiz bozuyorsunuz diyorlar. Ben kanuni halkım ve para vererek aldığım ev be arsası ile ilgili ne yapabilirim. Hem arkamdanalıp otopark yapmışlar ruhsatsız şekilde hem de bilhassa bebeğim olduğunu bildikleri halde gelip yatak odamın önünde gece 12 de mesela gelip gürültü yapıyorlar mangal dahi yakıyorlar. Ne yapmamı önerirsiniz. Ben kendi alanımı resmi şekilde belirlenmesini nasıl talep ederim. Otopark yapılan 1.5 mt lik (en) yeri eski haline nasış getirebilirim.



Yanıt : Merhaba. Yönetim planınızı inceleyin. Uygulama yönetim planına aykırı ise yönetimle görüşüp düzeltme talep edin. Sonuç alamazsanız dava açabilirsiniz.
Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
17 Temmuz 2023 | 02:55 Nesrin salihi 977 Kişi okudu

Yorumlar

  1. 2023-07-17 21:08:15

    Sayın Salihi, Eski malik veya tapu müdürünün ne dediğinin hiçbir önemi yok. Esas olan kayıtlardır. Bahçe, ortak alandır. Buranın sizin kullanımınıza tahsis edildiğine dair tapuda beyan yoksa veya kat malikleri oybirliğiyle size tahsis konusunda karar almamışlarsa burayı kullanamazsınız. Yine hiç kimsenin sizin pencerenizin önünde gürültü yapmaya hakkı yok. Bunun için şikayet mekanizmasını kullanabilirsiniz.

  2. Üye işlemlerinden üye olup / giriş yaparak sizde yorum yapabilirsiniz. Üye işlemleri için tıklayın