Boş evler çok değerli olacak!

Tartışma
2022'den itibaren içinde kiracı olmayan boş evler çok değerli olacak. Neredeyse açık artırma ile satıldığına tanıklık yapacağız. Nedeni 2018 yılından bu yana konutta ihtiyacı karşılayacak arz olmaması. Stokların erimesi. İnşaat yapımının malzeme fiyatlarındaki artış ve mevzuattaki düzenlemelerle zorlaşması. Ayrıca 2018 yılından itibaren yatırımcıların dolara yüklenmesi. Konut finansman sisteminin çökmesi. Kiracılarla sorun yaşayan ev sahipleri, sorundan kurtulmak adına evlerini uygun fiyattan satışa çıkarabilir. Fiyatların ne kadar uygun olacağını kiracı ile ev sahibi arasında yaşanan sorun belirler. Yabancılara konut satarak büyük yanlış yapılıyor. Türkiye vatandaşlarının konuta ihtiyacı varken yabancıya satılması piyasayı alevlendiriyor.



Not: Yorum yapmak istiyorsanız üye olup yorum yapabilirsiniz.
Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Üyelik İşlemleri! 26 Aralık 2021 | 05:28 Tebernüş Kireçci 20957 Kişi okudu

Yorumlar

  1. 2021-12-28 01:11:59

    Merhabalar, Yanancılara konut satışına kesinlikle katıkıyorum. Nitekim bu bir milli savunma yanlışıdır. Finli arkadaşım anlatmıştı. Zamanında Finlandiya?da da Ruslar istedikleri kadar konut, arsa vs alabiliyorlarmış. Ama stratejik bölgelerden aldıklarını farketmiş Finliler ve buna sınırlandırma getirmişler. Bu kadar şuursuzca yapılan satışların bize her anlamda geri dönüşü iyi değildir. Hele ki varandaşlıpın bu şekilde dağıtılması işi daha da çok çıkmaza sokar. Bu duruma hemen bir sınırlandırma getirilmesi şarttır.

  2. 2021-12-28 21:20:17

    Bizim sitede yaklaşık 1250 ev var. İlandaki ev sayısı hepi topu 10-20 arasıdır. (emlakçılar sahte-mükerrer ilan veriyor.) Bunlardan büyük kısmında kiracı var. Çok azında mülk sahibi oturuyor veya boş. Kiralar bu kadar yüksekken hiç bir kiracı çıkmak istemiyor. İki tarafa da birşey diyemiyorsunuz. Kira rayiç 3+1 için 6000-7000 olmuş ama kiracıların çoğu 2500 TL'de oturuyor. Çok duymaya başladım ev sahipleri zorla çıkarmaya başlamış insanları kavga ediyorlar. Hatta adam evi satacak kiracı evi görmek için gelecek kimselere kapıyı açmıyor telefonlara cevap vermiyor :)). Allah hepimizin yardımcısı olsun.

  3. Üye işlemlerinden üye olup / giriş yaparak sizde yorum yapabilirsiniz. Üye işlemleri için tıklayın