Dairem 140 m2 ikiye bölmek istiyorum.
Soru
1988 Yılına ait binada 140m2 bir daire de oturmaktayım. Dairemin büyük olması münasebetiyle ikiye bölerek çift daireye çevirmek istiyorum. Tapusu hisseli dir, krediye uygun değil. Sorum bunu iki daireye çevirdiğimde belediyeden sıkıntı doğar mı, daire numarası alabilir miyim? Cevaplarsanız çok mutlu edersiniz, şimdiden teşekkürler
Yanıt : Merhaba. Hisseli dairenin bölünmesi hususunda öncelikle hissedardan daha sonra da belediyeden izin almanız gerekiyor. Belediyeden gerekli iznleri aldıktan sonra tadilat ruhsatı ile bölme işlemini yapabilirsiniz.
Özge Özdemir tarafından yanıtlandı. Yanıt : Merhaba. Hisseli dairenin bölünmesi hususunda öncelikle hissedardan daha sonra da belediyeden izin almanız gerekiyor. Belediyeden gerekli iznleri aldıktan sonra tadilat ruhsatı ile bölme işlemini yapabilirsiniz.

Yorumlar
Henüz yorum yok.
Üye işlemlerinden üye olup / giriş yaparak sizde yorum yapabilirsiniz. Üye işlemleri için tıklayın