Deneyim/Bilginize ihtiyac duyuyorum.

Soru
Hocam Merhaba, Bir fikir cikmazindayim. bilginize ihtiyac duyuyorum. Kenarda birikmis 250-300 bin kadar nakit birikimim mevcut. simdilik altin ve gumus olarak duruyor. Zamani geldiginde bozduracagim, Avrupa yakasinda bir evim var orada da kiraci mevcut. Kendim anadolu yakasi uskudarda kirada oturuyorum. Is yerime yakin. Aklimda bu birikim ile pendik te deprem yonetmeligine uygun site icerisinde 2+1 daire satin alip yine kirada oturmayi dusunuyordum. ona gore ev bakiyordum. Orada hicbir zaman oturacagimi sanmiyorum. kira carpanina gore 1250 gibi de kira ucreti ongoruyordum. bu paraya ancak oradan alinabiliyor. Sonra aklima kirada oturup ev sahibine verecegime oturdugum taraftan ev satin alip kira yerine kredi oderim seklinde dusunmeye basladim. Simdi oturdugum taraflarda depremden sonra yapilmis,krediye uygun ev baktigimda site icinde degil aparman dairesi minimum 450 bin civarinda o da 2+1 ve 80-90 m2. Krediye uygun olmayan ev baktigimda m2 buyuk ve daha ferah evler mevcut. Internetten arastirdigimda banka ipotek edemedigi icin kredi veremiyor gibi sonuclara ulastim. bir sekilde kredi veren bir yer bulurum diye dusunuyorum. Sizce bu mantikli olan nedir? Deprem sonrasi, Krediye uygun olmayan merkezi bir yerden oturacagim evi mi almak Deprem sonrasi, Krediye uygun, Site icerisinde uzak lokasyonda ev alip 2 evden aldigim kira ile kendim kira da mi oturmaya devam etmek. Merkezi yerde apartman dairesine nazaran uzak lokasyondaki site icindeki evin degerlenmesi daha mi fazla olur?



Yanıt : Merhaba. 1) Nereden alırsanız alın önceliğiniz Deprem Yönetmeliği'ne göre inşa edilmiş ev almak olsun. 2( Gelecek bir yıl içerinde altın ya da gümüş çok sert yönlü hareketler yapma potansiyeline sahip. "Yapacak "demiyorum. Böyle bir ihtimal var. Aldıktan sonra ekrana bakıp "Altının bozdurmasaydım şöyle kazançlı çıkardım" veya "Gümüşü bozdurmasaydım şu kadar kazanırdım" diyecekseniz konut yatırımından uzak durun. 3) Konut fiyatları her geçen yıl artacak. Arz yok. Demir ve beton fiyatlarında çok fahiş artışlar var. Bu fiyatlara fazlasıyla yansıyacak.
Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
08 Aralık 2020 | 16:10 Ahmet Ozdemir 3074 Kişi okudu

Yorumlar

  1. 2020-12-08 20:18:57

    Hocam asil soruyu sormak icin, bilgi vermek maksadiydi yazdiklarim. Asil sorum Deprem sonrasi, Krediye uygun olmayan merkezi bir yerden oturacagim evi mi almak Deprem sonrasi, Krediye uygun, Site icerisinde uzak lokasyonda ev alip 2 evden aldigim kira ile kendim kira da mi oturmaya devam etmek. Merkezi yerde apartman dairesine nazaran uzak lokasyondaki site icindeki evin degerlenmesi daha mi fazla olur?

  2. Üye işlemlerinden üye olup / giriş yaparak sizde yorum yapabilirsiniz. Üye işlemleri için tıklayın