devir hakkında

Soru
selamlar,biz 16 senedir bir dükkanda kiracıyız dükkanı kiraladığımız mal sahibi 10 sene önce vefat etti daha sonra mirascılarından sözleşme yapıp devam ettik ilk sözleşmemizde devir için ''dükkan sahibiyle anlaşarak devir edilebilir'' yazıyordu sonraki sözleşmelerden bu ibare kaldırılmış ve şuan devir etmek için gittigimizde bize devir edemezsiniz dediler yerime muazzam masraf ettim eski haline getirmek mümkün degil masrafımıda karşılamıyorlar ne yapmalıyım,yapabilecegim hakkım varmı teşekkür ederim.



Yanıt : sayın türkcan, size ilgili maddeyi yazıyorum hak ve borçlarınızı bilmeniz açısından faydala olacağı kanaatindeyim. yapmış olduğunuz masraflara ilişkin olarak sözleşmenizde ne yazıyor bilmiyorum. ancak sökülebilenleri sökebilirsiniz.

MADDE 323- Kiracı, kiraya verenin yazılı rızasını almadıkça, kira ilişkisini başkasına devredemez. Kiraya veren, işyeri kiralarında haklı sebep olmadıkça bu rızayı vermekten kaçınamaz.

Kiraya verenin yazılı rızasıyla kira ilişkisi kendisine devredilen kişi, kira sözleşmesinde kiracının yerine geçer ve devreden kiracı, kiraya verene karşı borçlarından kurtulur.

İşyeri kiralarında devreden kiracı, kira sözleşmesinin bitimine kadar ve en fazla iki yıl süreyle devralanla birlikte müteselsilen sorumlu olur.

 

Av. Hilal Bayram tarafından yanıtlandı.
03 Mart 2012 | 03:31 emre türkcan 3714 Kişi okudu

Yorumlar

    Henüz yorum yok.
    Üye işlemlerinden üye olup / giriş yaparak sizde yorum yapabilirsiniz. Üye işlemleri için tıklayın