ekonomistlerin konut yorumu?

Soru
Hocam mahfi eğilmez yazısında konutdan bahsediyor.faizler enflasyona yaklaştıkça konut fiyatları gerileyecek ve satışlar düşecek şeklinde fikir belirtmiş ve yüksek mevduat faizi veren bankalarıda örnek göstermiş.sizce söylediği gibi konuta giden yatırımcı tekrar mevduat faizine dönermi



Yanıt : Mahfi Eğilmez ekonomi bilgisi çok iyi olan br uzman. Son 5 yılda konutla ilgili yazdıklarına bakın. Kaç tanesi isabetli olmuş? Dediği teorik olarak doğru. Ama pratikte pek doğru değil. Çünkü yeterli arz yok. "Konut fiyatları düşecek" cümlesinin reytingi yüksek. Bundan dolayı sık sık ekonomistler konut fiyatlarının düşeceğini söyler:)
Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
12 Nisan 2023 | 10:38 serdar sadıkoğlu 2252 Kişi okudu

Yorumlar

  1. 2023-04-13 20:45:04

    3-4 Senedr Selcuk Gecer'i izlerim. Konut sektörünü 3-5 yayınında bi dip yaptırır.. Bende her seferinde Tebermüş Bey'e aynı sizin gibi sorarım normalde Tebermüş Bey'de size verdiği cevap'a yakın bir cevap verir..Hiç dip olduğunu görmedim bende.. Fakat Tebermüş Bey okursa ek yapmak istiyorum. Yönetim değişmesi halinde enflasyon düşürürlerse Konutta bir gerileme hala olmazmı diyorsunuz .

    • 2023-04-14 08:37:57

      Olmaz. Çünkü arz, ihtiyacı karşılamıyor. Arz sorunu çözülürse reel bazda gerileme olur.

    Üye işlemlerinden üye olup / giriş yaparak sizde yorum yapabilirsiniz. Üye işlemleri için tıklayın