Eski ev almak mı, eski evde kirada kalmak mı ?

Soru
Tebernüş Bey merhaba, İstanbul'da merkezi bir muhitte 50-60 yıllık bir evde kirada oturuyorum. Oturduğum eve benzer yaşta bir ev alabilecek kadar da bütçemiz var. Bu muhitte bir süre daha oturmaya devam etmek durumundayız. Bütçem ne kiralık ne de satılık için yeni evlere yaklaşmıyor bile.. Size sorum, mevcut piyasa koşullarında (kredi/faiz vs..) eski ev satın almak mı daha mantıklı, yoksa kirada devam etmek mi ? Not : Benzer bir soruyu dün de sordum ama mail onayı veremediğim için yeniden soruyorum. Kusuruma bakmayın lütfen. Cevabınız icin simdiden teşekkürler



Yanıt : Merhaba. Rica ederim. 6 Şubat depremlerine baktığımızda 6 kata kadar olan binalarda hasar az. Muhtemelen 50-60 yıllık binalar da az katlıdır. Deprem riski düşük. Arsa payı yüksek olan az katlı bir ev alınabilir. Normal koşullarda Deprem Yönetmeliği'ne göre yapılmamış evleri kesinlikle tavsiye etmem. Ama sizin durumunuz özel.
Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
16 Aralık 2023 | 12:34 Cetin Dündar 761 Kişi okudu

Yorumlar

  1. 2024-03-22 12:05:51

    Altı kata kadar olan binalarda risk az fikrine katılamayacağım. Ben Adapazarlıyım. 99 depreminde nice 5-6 katlı binanın yıkıldığını gördüm. Ayrıca 5-6 katlı binalarda çıkma oluyor, o çıkmaların bıçakla kesilmiş gibi döküldüğünü de gördüm. Çıkma olayı yeni yapılan binalarda da hala devam ediyor, üstüne üstlük oturduğum Avcılar'da +1 kata izin de verdiler. Bu nasıl bir kentsel dönüşümdür anlamadım gitti.

  2. Üye işlemlerinden üye olup / giriş yaparak sizde yorum yapabilirsiniz. Üye işlemleri için tıklayın