Ev alırken maksimum ne kadar borçlanmalı?

Soru
Merhabalar, Ben İstanbul da kirada yaşıyorum. Eşimin ailesi Körpez bölgesinde yaşıyor. Bize kendilerinin bildiği emsallerine göre nispeten daha uygun fiyatlı bir ev önerdiler. 800 bin civarında. Ancak bizim kenarda hiçbir birikimimiz yok. Sadece 250-260 bin değerinde bir arabamız var. Üzerine aileden bir miktar destek alınarak 300-350 bin de kredi çekilerek ev alınır mı yoksa beklemek mi lazım? Aileden aldığımızı da sonuçta yerine koymak gerektiği için birden fazla yere borçlanmak kafamı karıltırıyor. Bazı uzmanlardan duyduğum bu düzenin sürdürülemez olduğu ve seçimlerden sonra hangi taraf kazanırsa kazansın enflasyonun düşeceği yorumları var. Bu konularda görüşünüzü alabilir miyim?



Yanıt : Merhaba. TL bazlı borçlanacaksanız finansal açıdan ne kadar borçlanırsanız o kadar kazançlı çıkarsınız. Kafa rahatlığı açısından ise borcunuz ne kadar az olursa kafanız o kadar rahat olur. Bu ülkede 20 yıldır ev fiyatlarının düşeceği iddia ediliyor. Sonuç ortada. Gülün. Geçin. Ciddiye almak istiyorsanız alın. Ama bu adamlar yanılmaktan usanmadı.
Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
06 Mayıs 2022 | 15:16 Umut Berkay AKAR 1321 Kişi okudu

Yorumlar

  1. 2022-05-10 12:29:14

    2020li yıllarda benzer bir soru yönetlmiştim Ev stoğunun artığını evlerin dip yapacağını söyleyen bir ekonomistin lafını ciddiye alıp Sayın Tebermüş Bey'e bu soruyu yönetlmiştim evi satıp dolar almayı düşünüyordum fakat Size verilen benzer bir cevap almıştım şuanda Dolar evin yaptığı prime yaklaşmıyor bile .

    • 2022-06-06 19:04:28

      Doların bir yatırım enstrümanı olmadığını halkımız anlayamıyor. Faiz de bir yatırım enstrümanı değildir. Faiz ve döviz reel bazda paranızın erimesidir.

    Üye işlemlerinden üye olup / giriş yaparak sizde yorum yapabilirsiniz. Üye işlemleri için tıklayın