Ev alma fırsatını kaçıranlar için yeni fırsat borsada

Tartışma
Önce 2018 yılı Kasım ayında yadığım yazının linkini koyayım: https://www.tebernuskirecci.com.tr/doviz-mi-faiz-mi-borsa-mi-altin-mi-gayrimenkul-mu-99697.html 2018 yılında uzun vadeli düşünenler için gayrimenkulün yüksek prim vaat ettiğini vurgulamıştım. Şimdi ise uzun vadede Türkiye'de prim vaat eden yatırım enstrümanı borsa. Tek ucuz enstrüman olarak borsa kaldı.Türkiye Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşa müdahil olmadığı sürece önü çok açık. Borsada fırsat yabancıların satışlarından kaynaklanıyor. Yabancı yatıırmcılar borsa tahtalarında net satışta. Bu satış bir süre daha devam edecek. Sonrasında yerini yükselişe bırakacak. Kısa vadeli düşüşler sizi üzmeyecekse bedelsiz potansiyeli yüksek ve düzenli temettü veren şirketlerin hisse senetlerinden portföy oluşturun. Ev alma fırsatını en az 5 yıl unutun. Sonrasında hisse senetlerini satıp ev alabilirsiniz. Ama temettü gelirinin keyfine vardığınzıda buna ihtiyaç bile duymazsınız. Alımı hemen yapmayın. Çünkü borsa Mart ve Nisan ayında temettü yüselişi yaşıyor ve yaşayacak. Daha geniş bir döneme yayın. Benden "tüyo" istemeyin. Vermem. İnternette araştırma yapın. Bedelsiz potansiyeli yüksek, uzun yıllardır sermaye artırımı yapmayan, düzenli temettü veren ve F/K'sı düşük hisse senetlerine yoğunlaşın. Bu şirketlerden 10'unu seçin. Arkanıza yaslanıp gelişmeleri seyredin. Gelecek 5 yılda konutun prim yapacağı garanti. Burada doğru hisse seçenler konut yatırımının en az 2 katı getiri sağlar.



Not: Yorum yapmak istiyorsanız üye olup yorum yapabilirsiniz.
Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Üyelik İşlemleri! 27 Mart 2022 | 17:48 Tebernüş Kireçci 14115 Kişi okudu

Yorumlar

  1. 2022-03-27 21:59:08

    Tebernüş bey merhaba, 2017 ve daha önceki yorumlarınızın doğru çıkması bu işin duayeni olduğunuzu kanıtlıyor teşekkürler. Şimdi paramız olmadığı için 2017 de ev alamadık, Faiz hassasiyetinden ötürü kredi çekmeyip Altın ve Borsada Paramı biriktirdim hep. 1 yıl sonra ortalama 1 milyon TL m olacak ve Ev almak istiyorum artık oturacağım evi. Fakat bugün itibariyle 1 milyon olan Ümraniyedeki Daireler 1-2 yıl önce 300-400 bindi. Bu bağlamda 2-3 kat primlenmiş evi almak doğru olur mu ? Evet yatırımdan ziyade oturmak amacıyla alacağım fakat en yüksekten almış olacağım. Gerçi araba fiyatlarınada geçen yıl çok yükseldi alınmaz dedik ama bugün bir daha 2 kat değer kazandı. Bu konudaki soruma cevap verebilir misiniz ? Yerimde olsanız 2-3 yıl daha altın, borsa ve Arsa alıp bekleyip ev fiyatlarının dengelenmesini mi beklerdiniz yoksa seneye ev mi alırdınız ?

  2. 2022-03-28 01:05:55

    6 ay sonra secim ekonomisine girecegiz, bu sebeple borsada acemi olanlar icin firsatlar cikar, suanda bist 30'daki cogu hissede cok saglam düzeltme olacak, yeni yatirimcilarin hevesi kacmasin, dövizde bekleyin, borsa düstügünde bist 30-koc holding sirketlerine yogunlasin. Hükümet degisirse bankalar dolar bazinda en az 5 kat artar, esas voleyi banka hisselerinde vurabilirsiniz, ama sabirli olun ve zamanlamayi iyi ayarlayin.

  3. 2022-04-27 09:49:23

    Merhaba Tebernüş Bey, Yeni başlayacak olanlar için blog yazısı tarzında detaylı bilgi paylaşabilirseniz faydalı olacağını düşünüyorum. Düzenli temettü veren ve F/K'sı düşük hisseleri nasıl bulabiliriz? Nasıl araştırma yapmak gerekiyor?

  4. Üye işlemlerinden üye olup / giriş yaparak sizde yorum yapabilirsiniz. Üye işlemleri için tıklayın