Ev konusunda geç kaldım. Beklerken elimdeki parayı ne yapmalıyım?

Soru
Merhaba Tebernüş Bey. Ailemizin Zeytinburnu'nda güzel bir dairesi vardı. Bu evi satıp, krediye girip; Gayrettepe, Dikilitaş, Göztepe gibi bölgelerden bir ev alıp oturmak istiyordum. Nisan 2021'de Zeytinburnu'ndaki evi 530 bin TL'ye sattım. Ancak ilerleyen dönemde istediğim gibi bir ev bulamadım ve bu arada fiyatlar da sürekli arttı. Parayı da döviz almayıp faize koymuştum. Şimdi o sattığımız evin değeri yaklaşık 2 milyon oldu. Bu arada eldeki parayı fon, döviz ve altına yaydım. Şimdi 700 bin küsür TL param var. İstediğim bölgelerde fiyatlar uçtu, kredi kapasitem iyi olmasına rağmen artık oralardan asla alamıyorum. Şu anda iyi olmasa da kendime ait başka bir evde oturuyorum. Zeytinburnu'ndaki evi satıp daha iyi bir ev alamadığım için 1 milyon 300 bin TL zarara girdim. Geceleri uyuyamıyorum. Çocuklarımın yüzüne bakamıyorum. Yılların emeği heba oldu. Acaba sizce şimdi ne yapmalıyım? Elimdeki parayı tutup, üstüne biriktirip üç-beş sene sonra dediğiniz arzın artacağı dönemi mi beklemeliyim? Yoksa bu arada parayı krediyle küçük bir veya iki ev alıp büyütüp ileride onları satıp başka ev mi almalıyım? Bir arkadaşımın vasıtasıyla Çanakkale'de 1 artı 1 evler olduğunu öğrendim. Mesela krediyle iki tane bu tarz ev alıp sonra ileride satma yoluna mı gitmeliyim? Yoksa bekleyeyim mi? Düşünmekten psikolojim bozuldu. Sizin de önerilerinize başvurmak istedim. Şimdiden teşekkür ederim.



Yanıt : Merhaba. Aylardır burada "Almadan satmayın" önerisi yapıyorum. Biz bu filmi 1990'lı yıllarda görmüştük. Şimdi aynısı yaşanıyor. Bedelsiz potansiyeli yüksek, F/K'sı düşük ve düzenli temettü veren hisse senetlerinden bir portföy yapın. Uzun vadede getirisi konuttan yüksek olur. Konut fiyatlarının peşinde koşmayın. Yorulursunuz. Yetişemezsiniz. Moralinizi de bozmayın. Hayatta esas olan sağlık ve psikolojidir.
Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
11 Haziran 2022 | 19:34 Meliha Sayın 2839 Kişi okudu

Yorumlar

  1. 2022-06-12 14:08:32

    Sayın Arkadaşım benzer bir durumu yaşadım. Pskolojım bozuldu şimdi bir rahatsızlığım var her branştan bir cok doktora gitti mr laboratuar testleri hiç birşey ortaya cıkmıyor benim elimi kolumu kaldıracak gücüm yok enerjım yok en son pskiyatriye gittim ilac kullanıyorum sağlığın önünde hic birşey yok sağlığın yerindeyse gerisi boş..

    • 2022-06-12 16:35:57

      Gayrimenkul yüzünden ise değmez. Hayatta fırsatlar bitmez. Kaçırdığınız fırsata üzülmeyeceksiniz. Önünüzdeki fırsatlara bakacaksınız.

  2. 2022-06-13 23:17:08

    MUHTEMELEN BİRÇOK ŞEY ÜSTÜSTE GELMİŞ.KONU SADECE BU DEĞİL DİYE DÜŞÜNÜN.DOLANDIRILMADIYSANIZ KENDİ KARARINIZSA HİÇ ÜZÜLMEYİN .PİYASA ÇOK TEHLİKELİ VE BOZUK.MAALESEF HASTALIKLAR DA YANI BAŞIMIZDA O YÜZDEN . SAĞLIKLA KALIN

  3. Üye işlemlerinden üye olup / giriş yaparak sizde yorum yapabilirsiniz. Üye işlemleri için tıklayın