Ev sahibim evin kusurlu veya ayıplı yerlerini yaptırmıyor siz bir şekilde halledin diyor, bundan dolayı dava açabilir miyim?

Soru
2010 yılında eve taşındım.2012 yılında ev el değiştirdi.yeni ev sahibi ile kontrat yenilemedik.ilk taşındığımda evin her yerini yaptırdım. Elektrik prizlerine kadar degistirdim. Yeni ev sahibi evin ayıplı ve kusurlu yerlerini yaptırmıyor. Herşeyi bizim yaptırmamizi bekliyor. Zaten ufak tefek hatta bazen büyük şeylerini bile ona söylemeden biz hallettik. Fakat büyük bir balkon penceresi (yere kadar) kapanmadığını, yağmur yağdığında içeri su geldiğini, rüzgarlı havalar da camin rüzgardan dolayı açıldığını söyledik. Bir usta gönderdi fakat usta hiç birşey yapmadı. Bu sene yine söyledim. Ben kendim değiştirip kiradan düşebilir miyim? Ya da bi durumdan dolayı ev sahibine dava açabilir miyim? Sonuç olarak 6 yıldır hiç şaşmadan ayın 7 sinde kiramı yatırıyorum. O kirayı alıyor fakat evle hiç ilgilenmiyor. Ödemeleri de banka üzerinden yapıyorum ispat edebilirim. Sizce dava hakkım var mı? Yada kiradan düşebilir miyim? Şimdiden teşekkür ederim. Hayırlı çalışmalar. Nuray Türkyılmaz



Yanıt : Merhaba. Evin demirbaşları ve onlarla ilgili masraflar kat maliklerine ait oluyor. Apartman demirbaş giderlerinin kiracının mı ev sahibinin mi ödeyeceği hususta taraflar arasında yapılan sözleşmedeki maddelere dikkat edilmesi gerekiyor. Kiradan düşme hakkına sahipsiniz. Dava yoluna gidebilirsiniz.
Özge Özdemir tarafından yanıtlandı.
11 Aralık 2017 | 22:02 Nuray Türkyılmaz 1339 Kişi okudu

Yorumlar

    Henüz yorum yok.
    Üye işlemlerinden üye olup / giriş yaparak sizde yorum yapabilirsiniz. Üye işlemleri için tıklayın