Evin masraflarını ev sahibi üstlenmiyor

Soru
Merhaba abi, 7 yıldır aynı evde oturuyorum kiramı 1 gün bile olsun hiç aksatmadım her ayın 1inde tak diye ev sahibimin hesabına yatırırım. Lakin ev eski olduğu için haliyle bir takım aksaklıklar oluyor akması damlaması sızması dökülmesi felan. Kombi bozulmuştu yaptırdım kiradan düştüm ben sana kombiyi sağlam teslim ettim kiradan düşemezsin dedi. Sonuçta bu bir makine ve dıştan bir müdahelede bulunmadan bir parçası eskimiş bozuldu sıcak su akmıyordu haliyle kış vakti yaptırdım. Su tesisatında kaçak olduğu için alt komşuya duvardan su sızıyordu tesisatçı çağırdım yaptırdım ve geçen ayki kiradan düştüm beni aradı bunları artık kendin yaptır kiradan düşme ben kiramı tam isterim dedi. Sonuçta ben o evde kiracıyım o ev benim değil ben çıkarken yaptırdıklarımın hiçbirini alıp gitmeyeceğim bu durumda kim haklı ben kendi cebimden karşılamak zorundamıyım? Teşekkürler.



Yanıt : Merhaba. Rica ederim. Öncelikle esas sorunu anlamanız gerekiyor. Esas sorunu anlamazsanız sorunu çözemezsiniz. Esas sorun şu: 7 yıldır kiracıysanız -muhtemelen- kira bedeliniz piyasa ortalamasının altında kalmıştır. Son dönemde kiralarda yaşanan yükselişi gözönüne alırsak epey aşağıdadır. Bu da doğal olarak ev sahibini rahatsız ediyordur:) Önünüzde iki yol var: Ya uzlaşacaksınız. Yani ödemeleri yapacaksınız. Ya da mahkemelik olacaksınız. Kararı kendiniz verin.
Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
15 Ekim 2020 | 10:49 Zeki Cangöz 2758 Kişi okudu

Yorumlar

  1. 2020-10-15 16:39:42

    Merhaba Siz Kiracı olarak her yıl kombi bakımı yaptırıyormusunuz oturduğunuz sürece bunu yaptırmak zorundasınız. sözleşmede sanırım böyle bir madde var.

  2. Üye işlemlerinden üye olup / giriş yaparak sizde yorum yapabilirsiniz. Üye işlemleri için tıklayın