Gereksinim Nedeniyle tahliye

Soru
Hocam iyi gunler. Benim bir tane evim var. 2 yıldır kirada. 15 Agustos 2023 de sözlemesi doluyor. Evlenip kendi evimde oturacagim icin kiracima IHTIYAC NEDENIYLE evi bosaltmasi gerektigini Ocak ayında sözlü Nisan ayında yazılı bildirim de bulundum noter kanalıyla. Kiracımla sözleşmem 15 Afustos de bitecek. Kendisi bana sözleşme bitince cikacagini söyledi. 15 Agustos de evin boşaltılmış olacağını söyledi. Konusma kayitlarimiz mevcut. Buna guvenerek bende dugun hazirliklarina basladim. Esyalarimi ona gore siparis verdim. Masraflarimi ona gore yaptim. Kiracım sözünde durmadı mahkeme süreci ile beni ugrastirmak istiyor. Ben haklı oldugum halde mağdur oluyorum. Kendisine tahliye davasına ek TAZMİNAT DAVASI da acmak istiyorum. Gercekten hakli oldugu halde magdur olan ev sahiplerine de emsal teskil etmesi niyetiyle sonuna kadar gitmek istiyorum. Davamda süre önemli degil. Boyle bir hakkım bulunuyor mu magdur oldugum icin.



Yanıt : İyi günler. Türkiye'de istediğiniz kişiye istediğiniz davayı açabilirsiniz. Kaldı ki burada sizi mağdur eden bir kiracı var. Yaptığının yanına kalmaması adına tazminat davası mutlaka açın.
Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
13 Ağustos 2023 | 19:27 Haluk Bilgili 857 Kişi okudu

Yorumlar

  1. 2023-08-14 11:27:04

    Sayın Bilgili, tahliye davasına ek tazminat davası açabilirsiniz. Burada herhangi bir sınırlama yok. Fakat sonuç elde etmeniz zor. Yine de bu konuda sonuç elde ederseniz emsal olur.

    • 2023-08-15 19:06:45

      Sayın Emrah bey Gereksinim nedeniyle dava acılsa ev sahibinin'de başka bir evi yoksa, Haluk Bey'in durumundaki gibi mahkeme süreci ne kadar sürer. ve Şehirler arasında aynı davada farklı tahliye sürecleri olurmu .. Teşekkürler

      • 2023-08-16 10:12:18

        Sayın Sezer, ihtiyaç sebebiyle tahliye davaları ortalama iki üç celsede biter. İstanbul'da bu tür davalar genelde yerel mahkemede 1.5 senede sonuçlanıyor. İstinaf mahkemesi aşaması da yaklaşık o kadar sürüyor. Yani kararın kesinleşmesi 2.5-3 yılı buluyor. Başka şehirlerde daha kısa duruşma günü verilir ve istinaf mahkemesi de daha kısa sürede karar verirse dosyanız daha erken biter. Mahkeme süreçleri ise farkli olmaz. Türkiye'nin her tarafında aynı usul kuralları geçerlidir. Süre değişebilir iş yoğunluğu gibi sebeplerle.

    Üye işlemlerinden üye olup / giriş yaparak sizde yorum yapabilirsiniz. Üye işlemleri için tıklayın