yeşil alan

Soru
hilal hanım iyi günler öncelikle belirteyim benim gibi vatandaşları bilgilendirdiğiniz için şimdiden teşekürler, size 2 tane sorum olacak 1-aranavutköy hacımaşlıda hiseli 1005 m2 tarla vasıflı hiseli tarla aldım imar girdiğinde 1005 m2 tarla kompile yeşil alan olarak el konulabilirmi konulursa yasal olarak ne tür haklarım var 2-1005 m2 alanı bana çevrilerek verdiler imar girdiğinde 28000 m2 tarlada başka bir parsel düşme ihtimali varmı ( örneğinyol kenarını alıp çevirdim ) tarlanın alt kısmında imar sırasında bana verebilirlermi cevabınız için şimdiden teşekkürler



Yanıt : sayın solgun,

1-belediye nasıl bir çalışma yapacak olanda bunu belediyeden öğrenebilirsiniz. belediye imar kanunu 18 veya madde 15 e göre bir düzenleme yapar. kamulaştırma olursa(tamamaı yeşil alan olarak ) kamulaştırma bedelini alırsınız. bunun dışında yola gitmeşlerde arsanın değerleneceği için para ödemesi yapılmaz. 

2- bu hususu tapuya şerh verdirebilirsiniz. tüm hissedarlar bu yönde anlaştıktan sonra belediyenin yapacağı işlemde, kimin bölümüne ne düşerse o hakka razı olmak durumunda kalır.

Av. Hilal Bayram tarafından yanıtlandı.
16 Şubat 2012 | 08:32 RIZA SOLGUN 685 Kişi okudu

Yorumlar

    Henüz yorum yok.
    Üye işlemlerinden üye olup / giriş yaparak sizde yorum yapabilirsiniz. Üye işlemleri için tıklayın