İcradan satılan arazi nasıl geri alınır?

Soru
Bizim köyümüzde amcamıza ait olan komşu tarla icradan Denizbank'a satılmış. Biz ihaleye yetişemedik. Muhammen bedeli 220 bin tl civarıydı banka ise 119 bin tl ye almış. Burayı bankadan satın almak istiyoruz. Biz bankadan burayı nasıl alabiliriz. Satılan tarlanın bir kısmı bize ait ama tapu onlarda olduğu için hepsi satıldı. Ortalama ne kadar fiyat biçilir acaba. Komşu tarla olduğundan ön alım hakkımızı kullanabilir miyiz arazi genişletmek için. Banka burayı icradan alırken KDV ödüyor mu? Kişiler alırsa %18 Kdv görünüyor. Bankalar kişilerden daha az mı masraf ödüyor.



Yanıt : Korktuğum şey buydu. Tarım kredileri sayesinde bankaların köylülerin elindeki arazileri satın almasıydı. Bankalar, arazilere ve çiftçilere kredi vermeye başladığında "eyvah" demiştim. Eyvah ki ne eyvah! Bu furya devam edecek. Bankalar çiftçilerin arsalarını alacaklar. Tarlanın olduğu şehirdeki Denizbank'In avukatıyla görüşün. Ne yapacağınızı anlatırlar.
Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
22 Kasım 2020 | 18:56 Akın GÖÇMEN 2481 Kişi okudu

Yorumlar

  1. 2020-11-28 00:08:43

    Banka icrada alici taraf ise kdv?den muaf, bana gore haksiz rekabet. Icerden kontak bulun Muhammel bedelin %80?ini teklif edin , alirsiniz.

  2. 2020-12-09 13:33:06

    bankalar batık krediyi tahsil etmeye çalışıyor,,inanın dağ başındaki tarlayı almak istemez,,ama icradan banka almazsa başkası daha ucuza alır ,,banka kendi alıyorki tekrar satıp parasını kurtarabilsin,,unutmayın bankanın batırdığı parada kendi parası değil ona parasını yatıran güvenen halkın parası,,

  3. Üye işlemlerinden üye olup / giriş yaparak sizde yorum yapabilirsiniz. Üye işlemleri için tıklayın