Ihtiyati Haczin kaldirilmasi

Soru
Sayin Kirecci öncelikle merhabalar.2010 yilinda Bir prefabrik Firmasi tarafindan dolandirildim.Yarisi pesin,yarisi mal teslimi anlasmistik.Ben yarisini pesin verdim Yarisini arsa hanimin uzerine oldugu icin hanimdan Senet almis.Tabiki hemen ertsi gunu bu senedi 3.sahsa ciro etmis.Senedin uzerinde 1tarih var Tabiki hic bir sey yapmadi.Ve dava actim 10 yil sonra Davayi kazandim Sansim varmis ki sahislar uzerine Dava lehime sonuclandi ve yanlarinda calisan sahsin uzerinde arsa tespit ettik.13 yil sonra Paramizi aldik.Fakat Senet söz konusu oldugunda mahkeme 3.sahsa guvenmek zorunda oldugu icin Seneti 3.sahsin uzerinde birakti.13 yil oldu Senet Zaman asimindan dolayi su anda kapali.Avukatima göre yeniden acilamaz(Dosya iadesi istemelerine ragmen)Senet mahkemesi sirasinda 3.seneti alanin Ihtiyati haciz koydurdugu anda Ticari sicil numarasi olmadigi,bu yuzden tuzel kisiligi bulunmadigi kambiyo senedi ile is yapamayacagini ilgili mahkeme tarafindan ispatladigimiz halde mahkeme senedin iadesini red etti.Fakat Avukatim ayni davada Icra dairesine itiraz dilekcesi verdi ve bu durumu vurguladi icra dairesi tarafindan tenzip zapti kabul edildi.Su anda halazirda kapali.Sorunum su Avukatim vefat etti Önceki konusmalarimda eger tebligat gelir ise 7 gun icinde itiraz etmeliyiz diyordu.Simdik yeni bir Avukat tutup teblig gelmesinimi beklemeliyim.Dosyamin tumu Avukatimin burosunda.Onu nasil alabilirim,Arsami satmak istiyorum Ihtiyati Hacisi kaldirmak icin ne yapmaliyim,Haczin yerine Bankadaki mevduatimi teminat gösterbilirmiyim,Senet miktari 13 yil önce 22,500 Tl idi ne kadar teminat göstermeliyim.13 senenin yasal Faizi ilemi göstermeliyim?Ilginize cok Tesekkurler.



Yanıt : Rica ederim. Konuyu bir avukat ile görüşmeniz daha doğru olur. Haczin yasal faizin hesaplanması gerekiyor. Hesaplandıktan sonra toplam tutar kadar teminat mektubu verirsiniz. Teminat mektubu kadar da paranız bloke edilir.
Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
01 Ekim 2023 | 00:29 Kadir Tunca 379 Kişi okudu

Yorumlar

  1. 2023-10-02 00:23:59

    Sayın Tunca, konu ile ilgili yeterli bilgi vermemişsiniz. İhtiyati haczin kalkması için birçok gerekçe olabilir. Zamanaşımı sebebiyle icranın geri bırakılması, menfi tespit davası sonucunda borçlu olunmadığının tespiti, ihtiyati haczin kesin hacze dönüşmesi vs. Konuyu bir avukat ile görüşmeniz faydalı olacaktır.

  2. Üye işlemlerinden üye olup / giriş yaparak sizde yorum yapabilirsiniz. Üye işlemleri için tıklayın