Imar barisi/Dublexi ikiye bölme.

Soru
Merhabalar.Apartmanimiz 4 katli ve baslangicta 15 daire.Kat mulkiyetine(Tapu)4.kattaki daireler dublex olarak geciyor.2015-2016 yillarinda Bu dublex daireler degisik yollar ile dolambacli yollardan biz diger daire sahiplerinden Kat mulkuyetine gecmemiz gerekiyor diyerek muvafakatname istediler ben ve bir kac kisi okuyunca vermedik.O zaman dairelerini bölemediler.2020 eylul 9 unda boya yapilacak diyerek dairelerini bölduler ve bizlere imar barisindan faydalandik diyorlar.Halbuki imar barisi 2017 ve öncesi yapilanlar icin gecerli idi.(Tarihi ve indirdikleri molozlarin videosu elimde)Bununla kalmadilar bahceye su deposu ve su pompasi yaptirdilar buradan dogrudan 16 ve 17 dairelere dogrudan su pompasina bagladilar.Halbuki dairelerini bölseler bile kanuna göre su ve elektirigi ortak kullanmalilar.Bu yuzden tum depo ve pompa masraflarini 17 yerine 15 e bölduler.Bu kanuna göre aidat ta ödemiyorlar.O zaman bu kanuna göre Aidatlarini bizlerin ödedigi Asansör ve koridor isiklandirmasini kullanamazlar biliyorum Haklarinda dava acmak istiyorum dogrudan Savciliga gidebilirmiyim.Tesekkurler.



Yanıt : Merhaba. Rica ederim. Konuyu bir avukatla görüşmeniz daha doğru olur. Savcılığa gidebilirsiniz. Sonuç çıkar mı? Çıkması çok zor.
Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
26 Haziran 2023 | 18:47 Kadir Tunca 438 Kişi okudu

Yorumlar

  1. 2023-06-27 14:17:51

    Sayın Tunca, Projeye aykırılık durumunda yıkım ve idari para cezası uygulanır. Bunun için savcılığa gitmenize gerek yok. Belediye imar müdürlüğüne şikayet etmeniz yeterli olur. Öncelikle belediye yerinde inceleme yapar ve durumla ilgili tespit tutanağı düzenlenir. Sonrasında encümen tarafından idari para cezası ve yıkım kararı verilir. Aynı anda belediye tarafından savcılığa imar kirliliğine neden olma suçundan şikayette bulunulur. Sizin yapmanız gereken belediyeye şikayette bulunup inceleme istemek olmalı. Gerisini idare kendiliğinden halleder.

  2. Üye işlemlerinden üye olup / giriş yaparak sizde yorum yapabilirsiniz. Üye işlemleri için tıklayın