İnşaat maliyetlerindeki artış konut fiyatlarına yansırsa ne olur?

Tartışma
Çimento sektörü ihracatta dünya şampiyonu oldu. İç piyada -çimento fiyatlarına bağlı olarak- beton fiyatları yükseliyor. Demir fiyatları dolara endeksli. Dolar yükseldikçe demir fiyatları da yukarı yönlü hareket ediyor. Seramik fabrikalarının üretiminde yavaşlama var. Piyasada seramik sıkıntısı yaşanıyor. İnşaat malzemelerinin tamamına yakını dolardaki yükselişin çok üzerinde artıyor. İnşaat malzeme fiyatlarında enflasyonun çok üzerinde artış var. Bu yükseliş konut fiyatlarına eninde sonunda yansıyacak. Yansırsa ne olur?



Not: Yorum yapmak istiyorsanız üye olup yorum yapabilirsiniz.
Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Üyelik İşlemleri! 26 Ekim 2020 | 21:51 Tebernüş Kireçci 10900 Kişi okudu

Yorumlar

  1. 2020-10-27 19:38:08

    Demire çeliğe her şeye zam olurda stokların bittiği yerde konut fiyatlarını kim tutabilir..otomobil fiyatları yüzde yüz artmış..konut fiyatları patlamaya hazır..doların 8200 tl olduğu yerde..hiç prim yapmayan arsa ve arazi piyasası en akıllı yatırım şu an..

  2. 2020-10-28 17:43:44

    Istanbul'da site icinde olan, toplu tasimaya yakin daireler haftalik bazda artiyor, kredi kampanyasi falan hikaye, altindan parayi vuran gayrimenkule yatiriyor elinde ne varsa, insaat firmasi sahipleri insaat yapmak/arsa almak yerine kelepir daireleri topluyorlar, maliyeti 1 milyon lira olan dairenin insaatina bulasmaktansa emsal daireyi 500 bine topluyorlar, insaatcilar suanda parayi bitmis-cok eski olmayan 0-10 yasindaki dairelere yatiriyorlar, pazarlik bile yapmadan topluyorlar daireleri, insaat maliyetlerini "en iyi kim bilir?" bu sorunun cevabini isin anahtari

  3. 2020-10-30 22:31:42

    İnsanımızda yanlış bir algı var. Banka kredisiyle aldığı bir evin içine hemen girince benim oldu sanıyor. Oysaki ödeme bitene kadar onun değil. Ben diyorum ki,tasarrufa dayalı faizsiz finans en iyi çıkar yol. Fiyatı ne olursa olsun dilediği evi alacak. Bankaya gitse bir ev için ödeyeceği miktarla bu sistemde kendine iki ev alabilir. Yoksa demir fiyatı,çamur fiyatı bunlar işin başka boyutu.Tek bir yöne kanalize olmuş insanlar. Bu uygulamayı islami diyerek bile kabul etmeyen var. Ama kendilerini her yönden ateşe atıyorlar. Acı ve komik. Fiyatlar artarsa dışarıdan nakit girdi sağlanır,dolara müdahale edilir,milli çimento,milli demir nasıl üretilir bu araştırılır falan. Ama her durumda zararlı çıkan alıcı olur. Kapitalist sistem alıcıyı değil satıcıyı koruyan bir sistem.Bu berbat sistemde en karlı ve temiz yol Tasarrufa dayalı faizsiz sistemin devlet tarafından desteklenip yaygınlaştırılması gerek. Bir süre sonra çimento bu kadar,demir şu kadar bunalımlarına girme diye bir sıkıntı ortadan kalkar.

  4. Üye işlemlerinden üye olup / giriş yaparak sizde yorum yapabilirsiniz. Üye işlemleri için tıklayın