ipotekli ev satımı bankanın durumu

Soru
merhaba, nişanlımın annesi kredi cekip ev aldı. Daha sonra tapuyu ogluna devir yaptı ancak kredi nişanlımın annesının adına devam ediyor . 1 senedir düzenli ödeniyor. banka tarafından bir yazı gelmed ve bir sıkıntı cıkmadıi. şimdi nişanlım hala annesinin adına ipotekli olan evin yarısını bana devir etmek istiyor. banka tarafından bir sıkıntı cıkarmı? sonucta tapu dairesi bankaya bi yazı gönderiyor tapu devir olmuştur diye. banka buna istinaden evi satışa cıkarabilir mi? kredi kendi adımıza degil diye? bankanın ipotek parasının hepsini istemeye bu konuda hakkı var mı? biz taksitlerimizi düzenli ödersek tapunun yeni sahibi olması bankayı cok alakadar edermi?



Yanıt : Merhaba. Tapu devrinde siz de müteselsilen krediden sorumlu olursunuz. Banka açısından bir sıkıntı çıkmaz. Ama nişanlınız niçin bu kadar acele diyor, anlayamadım. Tapu devrinden dolayı banka evi satışa çıkarmaz. Banka kredinin ödenip ödenmediğine bakar.
Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
09 Ocak 2021 | 22:02 büşra nur 5172 Kişi okudu

Yorumlar

  1. 2021-01-22 12:10:00

    üstad burada sektörden biri olarak sizi düzeltmek isterim,, annesi konut kredisi çekmişse ve kredi devam ederken tapuyu devir etmişse ,,banka artık konut kredisi olmadığı için ve kredi kapatılmadığı için normal krediye döner ve ödeme planına kkdf ve bsmv ekler taksitler bir miktar artar bu yeni ödeme planına annenin imza atması gerekir,,kredi devam eder sonuçta ipotek devam ediyor,,nişanlısı yada Büşra hanım yeni ödeme planına imza atmazsa krediden sorumlu değiller,, kredi düzenli ödensin sorun olmaz tapu devri yapılabilir ama kredi ödenmezse banka ipoteği paraya çevirmek için daireyi satışa çıkarabilir,,

  2. Üye işlemlerinden üye olup / giriş yaparak sizde yorum yapabilirsiniz. Üye işlemleri için tıklayın