İş değişikliği nedeniyle İstanbul'dan Çorlu'ya yerleşiyoruz. Çorlu'nun dinamikleri yatırım için karar vermeyi zor kılıyor.

Soru
Merhaba Tebernüş Bey. 35 yıl İstanbul'da yaşadıktan sonra eşimin işi nedeni ile 4 ay önce Çorlu'ya geldik. Şu an en az 2-3 sene belki fazla burada kalacağımız kesin gibi. Ancak mevcut bir evimiz yok. Elimizde bulunan para üzerine kredi çekmeden ev sahibi olmamız imkansız ancak aylık gelirimiz iyi. Çorlu'da ev almak mı yoksa kirada mı oturmak mantıklı karar veremiyoruz. Bir seçenek de İstanbul'da ev alıp Çorlu'da kirada oturmak. Garip bir sebeple Çorlu'da kiralar ev değerlerine göre yüksek. İyi bir semtte temiz kiralık ev bulmak çok zor. Bu da kiraları yükseltiyor. 300.000 TL lik ev için istenen kira 1.500 TL. Satın almak için 150.000 TL kredi çekmemiz gerekiyor. Bunun da en iyi şartlarda 60 ayda ödemesi 3.400 TL. Şöyle bir gerçek de var. İstanbul'da 300.000 TL lik evden 1.500 lira kira alınması bence imkansız. Bu durumda nasıl bir yol izlememizi tavsiye edersiniz. Bir diğer kriterde yaş itibariyle mevcut iyi gelirimizin devamı maksimum 10 yıl olacak gibi gözüküyor. İlginiz için şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla,



Yanıt : Merhaba. Rica ederim. Gelirinize göre tasarrufunuz yoksa bir yerlerde hata yaptığınız anlamına gelir. Bütün ihtimallerde oturacağınız evi alın. Ayağınızı yorganınıza göre uzatın. Fazla açılmadan bir ev sahibi olun. Çorlu henüz kira çarpanının öğrenmemiş. Öğrendiğinde bu fiyatlara ev bulamazsınız.
Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
30 Eylül 2015 | 12:16 Nazlı Metin 4192 Kişi okudu

Yorumlar

    Henüz yorum yok.
    Üye işlemlerinden üye olup / giriş yaparak sizde yorum yapabilirsiniz. Üye işlemleri için tıklayın