Kaçak Yapı Hakkında Bilgi
Soru
Merhaba.Geçtğimiz ay 3 katlı bir bina'nın kat irtifak tapusu olan 2.katını satın aldım.Apartman aile apartmanı 4 kardeş'e ait.Kardeşler'den birisi dairesini bana sattı.Ancak eksper raporunda öğrendimki , benim üzerimdeki 3.kat kaçak yapılmış.Bana ev'i satan kişi'nin kardeşleri bu bahse konu kaçak 2 daire de oturuyorlar giriş katta bulunan resmi kat irtifak tapulu daireleri de kira'ya vermişler.Benim öğrenmek istediğim benim dairemin üzerine yapılan kaçak kattan benim %25 payım oluyor mu?
Yanıt : Merhaba. Söz konusu taşınmaz hisseli ise ve siz de hisseli yere ortak olduğunuz için tasarruf edilen daireden hakkınız olur. Ancak kaçak yapılar ruhsata aykırı ve imar izni alınmamış yapılardır. Tespiti halinde yıkımı gerçekleştirilebilir.
Özge Özdemir tarafından yanıtlandı. Yanıt : Merhaba. Söz konusu taşınmaz hisseli ise ve siz de hisseli yere ortak olduğunuz için tasarruf edilen daireden hakkınız olur. Ancak kaçak yapılar ruhsata aykırı ve imar izni alınmamış yapılardır. Tespiti halinde yıkımı gerçekleştirilebilir.

Yorumlar
Henüz yorum yok.
Üye işlemlerinden üye olup / giriş yaparak sizde yorum yapabilirsiniz. Üye işlemleri için tıklayın