Kapora verip alım-satım sözleşmesi yaptığım ev sözleşme süresinden önce başkasına satılıp kaporam verilmiyor? Ne yapmalıyım?

Soru
Merhaba Tebernüş Bey, ben 14.12.2016'da bir gayrimenkul firmasının aracılığı ile bir eve talip olarak 5000TL kapora verip emlakçı firma ile Alım-Satım Sözleşmesi yaptım. Sözleşme şartlarında ise tarafların karşılıklı cayması ile 156.maddedeki Zaman'ı rücua hükümleri yer almaktadır ve kaptıranım iadesi hükmü bulunmaktadır. Kapora bedeli ve sözleşme süresi(30gün) de açıkça belirtilmiştir. Fakat yaklaşık 20gün boyunca emlekçı firmanın ilgisizliği ile kredi işlemimiz uzamış ve nihayetin de kredimiz onaylandığı gün eve gönderilen eksper anahtar yok diyerek geri gönderilmiş ve bu süre henüz dolmamasına rağmen emlakçı tarafından bize ev müteahhit tarafından satılmış açıklaması yapılarak kaporamızın da yandığı belirtilmiştir. Ki 750TL eksper ücretimiz de emlakçı tarafından ayrıca bizden alınmıştır. Şuan süremiz dolmamışken ne yapmamız gerekir kaporamızı geri almak için? Not: sözleşmenin ıslak imzalı hali emlakçıda olup bizde ıslak imzanın geçtiği 2adet kopya kağıdı mevcuttur. Satıcı kısmında sadece inşaat firmasının adı ve aracı kısmında emlakçı firma ve alıcıda bizim imzalarımız bulunmaktadır.



Yanıt : Merhaba. Konu ile ilgili bilgilere Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut sitesi www.emlakkulisi.com 'daki Buraya tıklayınız adresindeki haberden ulaşabilirsiniz.
Özge Özdemir tarafından yanıtlandı.
09 Ocak 2017 | 02:26 Aycan Çamtepe 2085 Kişi okudu

Yorumlar

    Henüz yorum yok.
    Üye işlemlerinden üye olup / giriş yaparak sizde yorum yapabilirsiniz. Üye işlemleri için tıklayın