kar amaçlı alıp satmak istiyorum
Soru
kolay gelsin oncelikle mesela
ben esenyurt ta daire tapularını üzerime alıp 1 2 ay içerisinde satmak istiyorum ve bunu yılda bazen 3 4 kez yapmak istiyorum kar amaçlı . yanı yılda 3 kez tapu alıp satsam . bu ilerde sorun olurmu mesela yada yılda kac kez tapu alıp satılabilir tsk ler
Yanıt : Merhaba. Tapu alım satım işlemleri için herhangi bir sayı sınırlaması bulunmuyor. Ancak, gayrimenkul alım satım işinin devamlı yapılması durumunda elde edilen gelir değer artış kazancı olarak değil ticari kazanç olarak vergilendiriliyor.
Satfiye Kireçci tarafından yanıtlandı. Yanıt : Merhaba. Tapu alım satım işlemleri için herhangi bir sayı sınırlaması bulunmuyor. Ancak, gayrimenkul alım satım işinin devamlı yapılması durumunda elde edilen gelir değer artış kazancı olarak değil ticari kazanç olarak vergilendiriliyor.

Yorumlar
Henüz yorum yok.
Üye işlemlerinden üye olup / giriş yaparak sizde yorum yapabilirsiniz. Üye işlemleri için tıklayın