Kiracımı Zorunluluk nedenizyle oğlumun evlilik sürecinde tahliye edebilirmiyim.

Soru
Merhaba sayın Tebernüş bey Sizin alanınızın olmadığını biliyorum, sorumun sizin nezdinizde diğer okuyuculara başına gelmiş yada bilgisi olanada sormak istiyorum .. Kiracım 3. seneye girecek oturuyor malum kiralar cok düşük kaldı. Ben oğlumu nişanladım belki bu sene icinde evlendireceğim kendim stüdyo dairede oturuyorum oğlumla İstanbulun farklı bir semtin'de kendi yakınlarımda ev tutmak istiyorum 10 12 bin kiraya yerler kiracım ise 3-500 oturuyor cıkarmak istemiyorum ama böyle bir gereksinim doğarsa kesin ve kati cıkarabilirmiyim yoksa buda hukuk sisteminin gazabına uğrayıp 2-3 yada üzeri senelerce uğraşmama neden olabilirmi.. Saygılarımla



Yanıt : Merhaba. Oğlunuz o evde oturursa sıkıntı yok. Ama oturmazsa başka birisine kiraya verirseniz çıkarttığınız kiracı size dava açarsa tazminata mahkum olma ihtimaliniz yüksek.
Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
14 Temmuz 2023 | 17:58 tarık sezer 724 Kişi okudu

Yorumlar

  1. 2023-07-15 09:13:35

    Sayın Sezer, Oglunuzun konut ihtiyacı nedeniyle tahliye davası açabilirsiniz. İhtiyacın gerçek olduğunu ispatlarsaniz mahkeme tahliye kararı da verir. Fakat bugünkü mahkeme yoğunluğunda kiracı da davayı uzatmak isterse iki seneden önce kiracıyı tahliye etmeniz zor.

    • 2023-07-17 12:49:50

      Teşekkür ederim Emrah Bey

    Üye işlemlerinden üye olup / giriş yaparak sizde yorum yapabilirsiniz. Üye işlemleri için tıklayın