Konut fiyatları 1 yılda yüzde 30.3 arttı

Tartışma
"Konut fiyatları düşecek. Dolar yükselecek. Evinizi satın. Dolara bağlayın" diyen ekonomi profesörlerini, ekonomistleri ve eski ekonomi yöneticilerini bir adım öne alalım mı? Yoksa oldukları yerde kalsınlar mı? Hani dolar 2 katına çıkacaktı? Hani ev fiyatları en az yüzde 50 düşecekti? Hani dolar alanlar, bir ev alacağına 4 ev alabilecekti?



Not: Yorum yapmak istiyorsanız üye olup yorum yapabilirsiniz.
Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Üyelik İşlemleri! 16 Şubat 2021 | 15:44 Tebernüş Kireçci 17187 Kişi okudu

Yorumlar

  1. 2021-02-16 19:36:47

    Türk milletine cevap borcumuz vardır. Kıt kanaat zorluklarla emeklerle elde ettiğiniz alınteriniz olan paranızı, evinizi, arsanızı, varsa altın veya araçlarınızı miras ise ana baba ata evinizi, ağacınızı, toprağınızı bir karış kumu veya bir kurumuş fidanınızı; Kravatlı hırsızlara, tatlı sözlü yılan dilli Çantacılara, şimdiki adı banka olan resmî tefecilere satmayın, sattırmayın, kaptırmayın, ayağınızı yorganınıza göre uzatın. Siz sattığınız o malı bir daha alamayacaksınız uyanık olun dişinizi sıkın aç yatın ama sabredin. Bitcoin adı altında keriz silkeleme yapıyorlar. Ekonomistler küresel tefecilerin hizmetkarlarıdır. Bunların tek derdi vardır malınıza mülkünüze paranıza ucuza çökmektir. Bunlerın hayduttan farkları yoktur. Son olarak Altınınıza arsalarınıza sahip çıkın. Satmayın. Tebernüş abi saygılar senden cok faydalandık hakkını helal et.

  2. 2021-02-17 11:54:46

    Can Bey'in yazdıkları çok önemli. Enflasyon - faiz - döviz atakları - kredi sarmalında hem birey olarak bizlerin, hem de şirketlerin gelirlerine ortak oluyorlar. Sistem, bireyleri ve şirketleri borç sarmalında bırakmak üzerine kurulu. Geleceğimizi ipotek ettirmemek için mümkün olduğunca tasarruflu ve borçsuz yaşamaya çalışmalıyız. Tebernüş Bey'in yıllardır dediği gibi hayal satanlardan, malı satarken ve alırken ağız değiştirenlerden uzak duralım.

  3. 2021-02-21 17:20:44

    Konut fiyatları için yıllık artış oranları dikkate alınırken aslında beş yıllık hatta on yıllık periyotlar da dikkate alınmalıdır.Diğer emtialardaki artış oranları ile de kıyaslaması yapılmalıdır.Ekonomistler kitaba göre bakarlar doğrudur açıklamaları ancak piyasanında kendi kuralları vardır.Dünyanın heryerinde geçerli olan temel kural arz talep kuralıdır. Parayı bir gecede basabilir devletler ancak araziyi üretemezler konutu da bir gecede yapamazlar.Bu yüzden konut fiyatları üstelik doğru düzgün yapılmış sağlam konutlar uzun vadede her türlü yatırım aracından fazla kazandırır.İçinde oturduğun da artı kazançtır.Saygılarımla

  4. Üye işlemlerinden üye olup / giriş yaparak sizde yorum yapabilirsiniz. Üye işlemleri için tıklayın