köy sınırları içerisndeki kerpiç ev ikinci mesken olarak gözükmesi tek ev mafiyetini bozması oturulan eve cezalı emlak vergisi çıkması

Soru
kız kardeşimin kartal / yakacıkda eşinden boşanırken verilen tek 200 metreyi geçmeyen meskeni vardır işsiz ev hanımıdır boşandığında 2009 yılında muafiyet uygulattırmıştır. fakat zaruriyetten dolayı 2012 temmuz ayında vefat beden annemden köy vasfı taşıyan yerde kerpiç ev tespit edilmiştir.denerek 2015 aralık ayında 2012 yılından itibaren cezai işlem yapılmış yüklü bir meblağ tahakkuk etmiştir.köy yeri taşıyan emlak kanuna göre devamlı muafiyet varken .ve sırf kadostra geçerken arsa üzerindeki harabe yapı kerpiç ev olarak yazıldığı için tapu kayıtlarındada köy içi kerpiç ev gözükmektedir.belediyeye sorduk vergi değeri sıfırdır yoktur deniyor bu kerpiç ev mesken olarak değerlendirilebilirmi.birde 2012 yılında değilde niçin 2015 yılında bu tebliğat yapılmadı.yapılsaydı belki önlem alınırdı.şimdi kız kardeşimin oturduğu eve 2012 yılından itibaren ikinci eviniz olmasına rağmen beyanda bulunmadınız vede muafiyetten yararlandınız diye 2012 yılından itibaren cezalı -faizli bir yüklü miktar tahakkuk etmiştir. bu yapılan işlem doğrumudur. yasal yolları nasıldır itiraz hangi mahkemede yetkilidir.teşekkür eder cevabınızı acilen bekliyorum iyi çalışmalar.



Yanıt : Merhaba. Bir kişinin üzerine birden fazla taşınmaz görünüyorsa ikinci taşınmaz için emlak vergisi mükellefi olunuyor. Tapuda ne yazıyorsa taşınmaz da o niteliğe sahip oluyor. Köy emlak vergisi ile ilgili bilgiye Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut sitesi www.emlakkulisi.com 'daki Buraya tıklayınız adresindeki haberden ulaşabilirsiniz. Bu süreçte bir avukattan yardım alabilirsiniz.
Özge Özdemir tarafından yanıtlandı.
09 Aralık 2015 | 22:45 serdar_ilkhan 3488 Kişi okudu

Yorumlar

    Henüz yorum yok.
    Üye işlemlerinden üye olup / giriş yaparak sizde yorum yapabilirsiniz. Üye işlemleri için tıklayın