Mustakil hisseli kagir evim var ve muteahhid diger iki hisseyi alip kentsel donusum ile 4 katli bina yapmak istiyor ben azinlikta kaliyorum otomatik

Soru
300 metrekare arsa uzerinde yikik dokuk bir yigma kagir ev var tapumuzda su anda istirakli ve 3 hisseli, ilk sorum ;diger iki hissedar muteahhite bu istirak feshedilmeden satis yapabilirmi ? İkinci sorum satabilir veya istirak feshedildikten sonra bu iki hisseyi alacak sahis ki buyuk ihtimalle muteahhit 3 te 2 cogunlukla istedigi miteahhide ve istedigi bedel ile vermek istediginde ki buyuk ihtimal ile oyle olur kabul edilmediginde yani azinlikta kaldigimda benim haklarim nelerdir yoksa mecbur muteahhit insafinami kaldik.Arsa uzerinde su anda tek kagir yapi var ama yikildiginda 4 kat imar var benim diger merak ettigimde ben 3/2 cogunluga uymadigimda arsa degerlendirme kagir evin degerinimi alip 3 te 1 ini bana verecek yoksa su an imarli mevcut 4 kat arsanin degerini mi? Umarim karisik olmamistir. Yorumlariniz icin tesekkurler.



Yanıt : Merhaba. Hisseli dairenin satışı için öncelikle hissedarların tümünün onay vermesi gerekir. Aksi halde onayı olamyan hissedar tapu iptal davası ve şufa hakkı davası açma hakkına sahip oluyor. Kentsel dönüşüme girildiğinde çoğunluğa uymayan kişiye 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun madde 6'ye göre; Bu karara katılmayanların bağımsız bölümlerine ilişkin arsa payları, Bakanlıkça rayiç değeri tespit ettirilerek bu değerden az olmamak üzere anlaşma sağlayan diğer paydaşlara açık artırma usulü ile satılır. Bu suretle paydaşlara satış gerçekleştirilemediği takdirde, bu paylar, Bakanlığın talebi üzerine, tespit edilen rayiç bedeli de Bakanlıkça ödenmek kaydı ile tapuda Hazine adına resen tescil edilir ve yapılan anlaşma çerçevesinde değerlendirilmek üzere Bakanlığa tahsis edilmiş sayılır veya Bakanlıkça uygun görülenler TOKİ?ye veya İdareye devredilir.?
Özge Özdemir tarafından yanıtlandı.
23 Ağustos 2016 | 23:18 Samet yildiz 827 Kişi okudu

Yorumlar

    Henüz yorum yok.
    Üye işlemlerinden üye olup / giriş yaparak sizde yorum yapabilirsiniz. Üye işlemleri için tıklayın