Natamam Villa Satışı hakkında

Soru
Tebernüş Bey Merhaba, Kocaelinde (biraz daha kırsal kesim) mütaihtlerinin batması sonucu tamamlanamayan bir villa buldum. Kaba inşaatı yapılmış durumda fiyatı 3 milyon. Tamamlanmış fiyatları aynı sitede 8 milyon gözüküyor. Acaba alınıp tadilat yapılıp satılması yatırım acısından uygun olur mu? Tabi bu natamam villayı alabilmek için İstanbuldaki 1 dairemi satıp alacağım.



Yanıt : Merhaba. Peynir büyük. Mesafe kısa. 2 defa düşünün. Ayrıca usta ve işçi ile uğraşmak kolay değil. Bu dönemde daha da zor. Yüksek enflasyon ortamında inşaat yaptırmak da bir başka zorluk. Tüm bu zorlukların üstesinden gelebileceğinize inanıyorsanız düşünceniz gayet mantıklı.
Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
17 Ağustos 2023 | 09:28 MELEK SOLAK 1023 Kişi okudu

Yorumlar

  1. 2023-08-17 09:49:39

    Sayın Solak, inşaat maliyeti haricinde riskiniz taşınmazın kat karşılığı yapılıp yapılmadığına göre değişecek. Arsa sahibi ile kat karşılığı inşaat sözleşmesi gereği villalar yapılmışsa ve inşaat yarım bırakılmışsa villa natamam olarak size devredilse bile arsa sahibinin tapu iptali tescil davası açarak yeri sizden alma ihtimali var. Aynı zamanda tapu kaydındaki olası şerhler hakkında da bilgi sahibi olmanız gerekir.

  2. Üye işlemlerinden üye olup / giriş yaparak sizde yorum yapabilirsiniz. Üye işlemleri için tıklayın