Noterden hisse satış iptali

Soru
Merhaba 77 yaşındaki halama diğer kuzenim ve emlakçı gelip hissen var omu satalım demişler , oda tamam demiş akşama değerinden az bir meblağ getirip bir kaç gün sonra noterde işlem yapılmış, halamın çocuklarının haberi olmadan yapmışlar , bunu iptal etme şansı varmı? Süresi be kadar yapaıcan işlem sonrası Varsa nasıl bir yol izlemeli teşekkür ederim



Yanıt : Merhaba. Rica ederim. İşlemin iptali için dava açılabilir. Konuyu elinizdeki evraklarla birlikte bir avukatla değelendirin.
Tebernüş Kireçci tarafından yanıtlandı.
04 Nisan 2023 | 10:47 Gülizar Öztürk 731 Kişi okudu

Yorumlar

  1. 2023-04-05 23:24:47

    Sayın Öztürk, Yapmanız gereken öncelikle tapu sicil müdürlüğüne gidip ilgili taşınmaz hissesinin hangi tarihte kime ne kadar tutara satıldığını öğrenmek olmalıdır. Malik tarafından yapılan bu satış işlemini malik hayattayken iptal ettiremezsiniz. Çünkü mal sahibi malı üzerinde istediği gibi tasarrufta bulunma hakkına sahiptir. Malik öldükten sonra ise çeşitli şartlara bağlı olarak iptal ettirebilirsiniz. Bu aşamada o şartların oluşup oluşmadığı ile ilgili fikir yürütmek de yanlış olur. Zira malı alan kişi başkasına satabilir veya mal üzerinde başka tasarruflarda bulunabilir.

  2. Üye işlemlerinden üye olup / giriş yaparak sizde yorum yapabilirsiniz. Üye işlemleri için tıklayın